Experiența mea cu ID.3 după update-ul la 2.1

Experiența Service

Când am aflat că s-a dat drumul la update și în România am fost super încântat, așteptam cu nerăbdare să fiu sunat de reprezentanță ca să pot duce mașina. În acest sens primisem un e-mail prin Decembrie cum că o să fiu contactat, însă nu m-a sunat nimeni, deci de notat : sunați voi ca să vă programați!

Am programat cel mai devreme cu putință și am dus mașina , le-am lăsat cheia și ne-am înțeles să revin peste câteva zile. Vineri la prânz am primit mașina și spre bucuria mea au încărcat-o până aproape de 100 % , deci am fost gata de drum 😀

Primele impresii (Apple CarPlay, Fluiditatea sistemului, funcții noi)

Primul lucru pe care l-am observat a fost că la deschiderea portierei nu mai e acea apăsare fantomă a pedalei de frână. S-a pornit sistemul și am fost întâmpinat cu prima schimbare vizuală dar și cu prima eroare .

Notă : La fiecare pornire se oferă opțiunea selectării online/offline mode + data protection info – va dispărea automat

Am conectat telefonul la Apple CarPlay Wireless  (conectarea fiind foarte ușoară și intuitivă, nu am am probleme cu stabilitatea conexiunii) și am pornit la drum.

Principala neplăcere a utilizatorilor încă de la primul contact cu mașina a fost că fluiditatea sistemului de Infotainment a fost sub așteptări .

Pot să susțin că această problemă s-a rezolvat în proporție de 80 % , sistemul este mult mai fluid atât la navigarea prin meniul principal cât și în submeniuri (navigație / vehicle settings etc). Mai există un oarecare lag, dar este mai deloc deranjant.

Ce s-a mai schimbat la Infotainment

Rubricile de Telephone, Radio/Media, Settings, Driver Assist / Help etc. nu au primit modificări substanțiale. Principalele schimbări pe care le-am observat au fost la Vehicle-Data, unde se pot reseta datele de consum și la Navigation, unde acum se pot seta puncte de interes ce vor apărea pe traseul configurat.

Pentru echiparea Max există și un update pentru Augmented Reality, în care se adaugă la proiecția de pe ecran și indicații de deplasare (urmează ruta prestabilită de Navigație) și elemente legate de Side Assist și ACC.

Conectarea la aplicația WeConnect ID afișează acum procentul bateriei la corespondență de 1 % față de 5% cum era înainte.

Experiența condusului

Am condus aproape 200 km având la bord noul update și am ajuns la următoarele concluzii:

  • Nu am observat scăderi sau creșteri ale manevrabilității autoturismului,
  • Funcțiile de ACC și celelalte de asistență par mai precise și pedala de frână pare mai sensibilă la atingere.

In rest nu mă pot plânge de ceva, mașina mea de la cumpărare nu a avut decât câteva erori, ce au dispărut după resetul Infotainment-ului sau oprirea/pornirea mașinii.

Concluzie

Per total sunt mulțumit de update, cu toate că și această variantă ar avea nevoie de îmbunătățiri (afișarea procentului bateriei rămase în ecranul principal de la șofer, soluționarea altor bug-uri și a lag-ului). Acest update a fost așteptat și pentru că din acest moment nu va mai fi nevoie ca mașina să meargă la service pentru update , iar acestea se vor face OTA.

Recomand tuturor posesorilor să-și facă programare la service pentru a avea o experiență mai plăcută per total cu mașina și am să vă țin la curent și de acum înainte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.