Peugeot 208, Opel Corsa și Renault Zoe – echipa compactelor la început de primăvară

Dacă ați urmărit clasamentul înmatriculărilor din Europa, ați observat probabil că Opel Corsa a ieșit din top 10 după primele două luni ale anului, în timp ce Zoe păstrează conducerea și 208 s-a instalat pe locul patru.

In opinia noastră, acest rezultat intermediar reprezintă o problemă de producție și livrare și nicidecum de performanță și eficiență a compactei germane, clădită pe aceeași platformă mixtă cu Peugeot 208, 2008 și suratele Citroen.

Chiar dimpotrivă, pe baza informațiilor comunicate de participanții la proiectul Electromobilitate, Corsa lui Răzvan (imaginea din stânga) a fost mai eficientă în această perioadă la București, decât electro-leul Laurei la Timișoara.

Dan a evadat din București și ne scrie:

Informații consum Corsa-e

Consum mediu: 15 kWh/100 km

Viteza medie: 49 km/h

Distanta parcursa: 426 km

Temperatura medie: 6C
Drum preponderent extraurban de data aceasta, încărcare 320 kg, cauciucuri vara Michelin Primacy 4 – 16 inch.

Echipa Zoe

Odată cu sosirea lui Serban, mai vechile noastre cunoștințe proprietari de Zoe, Radu și Darius, au format propria lor echipă, cu o excelentă distribuție geografică la Ploiești, Suceava și Timișoara. Astfel vom surprinde impactul condițiilor meteo foarte diferite din cele trei zone.

In direct cu proprietarii

Șerban Rotaru, Suceava

Consumul meu de la Zoe a fost de 23.6 kWh/100 pe o distanta de 63,6 km.

La Suceava iarna încă nu vrea să ne părăsească, așa că temperaturile săptămâna asta au fost constante sub 0 grade cu lapoviță și ninsoare în mai toate zilele.

Distanțele au fost zilnice, dar scurte în regim de seara, aproximativ 8-10 km pe zi dus-întors. Am intrat în săptămână cu o stare a bateriei de 51% și am ajuns la 14% astăzi, după cei 64 km.

Din fericire la Suceava încărcarea la stațiile publice este gratuită și sunt destule stații de încărcare de 22 kW, acolo unde Zoe strălucește!
Am încărcat de la 14% la 75% în 1 ora și 10 minute.

Radu Dimofte, Ploiești

După interesanta relatare despre primii 32.000 km electrici parcurși în 10 luni cu Zoe, Radu ne explică condițiile în care a fost realizat consumul din ultima săptămână:

  • Parcurs:  770 km
  • Viteza medie:  46.4 kmh
  • Consum mediu:  15.6 kwh/100 km
  • Costuri alimentare:  32lei (4.16 lei/100 km)

Vremea asta amestecată a adus totuși un consum mai bunicel, dar pe ansamblu tot cam de vreme rece sunt datele și comportamentul mașinii. Vreme care se străduiește să mă convingă că am făcut bine să nu schimb încă rotile de iarnă.

Revizia de 30k a trecut, constând în înlocuirea filtrului de habitaclu (99 lei) și într-o binevenita verificare generală a mașinii, pe care oricum voiam să o fac, odată cu trecerea la roțile de vară, aceasta fiind încă în așteptare, totalul operațiunii fiind de 347 lei.

Săptămâna asta mai fac o vizită (rechemare pe garanție) pentru Pre-climatizare, se pare că trebuie schimbată încă o piesa și făcută încă o re-softare. Ce să zic, poate acum e cu noroc…!

Nici Darius nu a ieșit din oraș săptămâna trecută, fiind foarte ocupat să construiască o casă, unde să instaleze o stație de încărcare pentru Zoe, ca să nu se mai lupte la cele publice din Timișoara, cu cei ce abuzează de ele.

Ce alte experiențe ați avut cu Peugeot 208, Opel Corsa și Renault Zoe? Le-ați recomanda celor interesați să facă primul pas spre electromobilitate în 2021?

Scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com, la rubrica de comentarii, pe facebook sau Forum. Mulțumim pentru colaborare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.