Experiente electrice inedite in cadrul proiectului Electromobilitate

Din interactiunile ultimelor 30 de saptamani, de cand organizam test drive-uri cu doua automobile electrice, in cadrul proiectului Electromobilitate, am invatat ca oamenilor este la fel de frica sa scrie, dupa cum stiam ca le este sa vorbeasca in fata unor adunari mai mari.

De cate ori suntem intrebati ce conditii trebuie sa indeplineasca participantii si cat costa, avem un raspuns aproape standard:

  • nu costa, cata vreme vom continua sa gasim parteneri dispusi sa ajute initiativa noastra de educare electromobilistica prin test drive
  • singura „obligatie” a candidatilor este sa ne scrie de ce doresc sa participe la test drive, iar dupa eveniment sa ne trimita cateva randuri publicabile, in care sa isi impartaseasca experienta cu alti fani ai electromobilitatii

Gratuitatea este acceptata cu bucurie si de cele mai multe ori cu mirare, dar partea cu scrisul … mai rar se intampla !

Marius Barsan a fost organizatorul evenimentului de la Sibiu, gazduit de Porsib in prag de Sarbatori si isi onoreaza promisiunea de a impartasi cu cititorii experienta sa electrica.

Astazi prima parte, semnata Mariu Barsan:

Sibiu, 26-27 aprilie 2019 – Inceputul

Sunt inca pe drum, dupa o zi plina. E zi de duminica, se apropie seara.

Ma contacteaza Iulian, Admin pe grupul facebook Tesla Motors Fans in Romania. Cu ceva ani in urma am fost singurul doritor pentru a fi admin pe un alt grup legat de masinile viitorului, dupa ce persoana care a creat grupul respectiv a dorit sa predea stafeta. Aici m-a gasit Iulian. 
M-a intrebat daca mai sunt pasionat de masini electrice, apoi m-a invitat la un eveniment national al posesorilor si pasionatilor de autovehicule electrice: 
Bran, 10-12 mai


De asemenea, m-a invitat intr-un grup unde se discuta despre acest eveniment, precum si despre 🙂 … masini electrice  Asa am intrat in contact cu Dan. De fapt, el cu mine, oferindu-mi un loc in masina, spre Bran. 


Pana la intalnirea de la Bran mai e ceva timp. Pana atunci, am povestit online despre pasiunea comuna. I-am zis ca primul meu contact cu „electricele” a fost cand am citit despre ElCit XP, Oltcit-ul convertit in electrica de un pasionat din 
Craiova, in 2011. Si multe altele. Printre care si faptul ca mi-am dorit sa convertesc masini clasice in masini electrice. Am vorbit cu mai multi colegi, intrebandu-i daca ar fi interesati sa facem asta impreuna. Din pacate, nu mi-au impartasit pasiunea. 


Discutiile s-au mutat spre o noua invitatie: aceea de a fi plimbati cu o masina electrica, la Sibiu, in 26 si 27 aprilie 2019. Detaliile au fost stabilite, apoi am pornit organizarea. Am invitat initial colegi. Am lansat ulterior invitatia prietenilor de pe facebook. Apoi, eu avand un business, am invitat clienti potential interesati de o astfel de plimbare … electrica. Din 48 locuri disponibile in cele 2 zile, 40 au fost rezervate.

Despre experienta cu masina electrica … in episodul urmator  🙂

Marius Barsan, Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.