„Fiecare al zecelea automobil inmatriculat in martie a fost electric in Europa de Vest”

Un comunicat distribuit de analistul german Matthias Schmidt, inainte de publicarea raportului amanuntit pentru primul trimestru din 2020, informeaza succint despre cota de 10% atinsa pe piata vest europeana de automobilele electrice cumulate cu hibrizii plugin.

Penetrarea automobilelor 100% electrice pe piata vest europeana
Comunicat Matthias Schmidt -automotive market intelligence

Remarcabil este faptul ca, datorita scaderii vanzarii de automobile clasice in primul trimestru cu 27%, in timp ce masinile 100% electrice au crescut cu 56%, segmentul acestora a atins un record de 6.4% din piata vest europeana in luna martie si 4.6% in primul trimestru din 2020, comparativ cu aceasi perioada de anul trecut.

Adunand volumul masinilor electrice cu cel realizat de hibrizii plug-in, segmentul electrificat reprezinta 8% din totalul vanzarilor de automobile noi in trimestrul I si mai mult de 10% in luna martie.

O raza de optimism

Pana in prezent grupurile PSA, Renault, Daimler, Volkswagen si BMW impreuna cu asociatia producatorilor germani VDA au declarat ca NU VOR SOLICITA decalarea obiectivelor de emisii de CO2 stabilite de Comunitatea Europeana, dar vor contribui cu propuneri constructive la alte masuri propuse guvernelor, pentru a inlesni atingerea acestor obiective.

Perspectiva piata auto 2020

In timp ce agentiile specializate in prognoze si analiza pietii, Moody’s si LMC, estimeaza ca piata vest europeana va suferi o contractie cu 21% in anul 2020, analistii apreciaza ca vanzarile de vehicule electrice si electrificate isi vor mentine trendul ascendent.

Chiar daca au coborat prognoza initiala de 700.000 automobile in aceasta categorie, noua cifra de 556.000 reprezinta o crestere de 58% fata de anul 2019.

Situatia penetrarii automobilelor electrice si a hibrizilor plug-in pe piata vest europeana

Sursa informatiilor: EVsales si Matthias Schmidt – pentru Europa de Vest martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.