Franța pare că este „all-in” pentru electrice

Zilele acestea toată industria auto (și nu numai) este la ananghie. Însă chiar și așa, se pare că totul poate deveni o ocazie bună pentru dezvoltarea și promovarea electricelor. Franța pare una dintre țările hotărâte să facă asta.

Multe dintre ajutoarele promise în următoarea perioadă statelor membre UE sunt condiționate de un factor comun: reducerea emisiilor de carbon și respectarea pactului Green Deal.

De aceea, cumva nu este surprinzător că Emmanuel Macron condiționează, la rându-i, ajutorul oferit producătorilor locali de automobile de continuarea dezvoltării industriei de mașini electrice.

Iar asta nu e tot. Subvenția acordată pentru achiziția unei mașini electrice a crescut de la (maxim) 6000 euro la maxim 7000 euro. Din cele înțelese de mine (dacă greșesc, sper să fiu corectat) aceasta se poate cumula cu subvenția în valoare de 5000 euro pentru casarea unui automobil vechi. Ce înseamnă asta? Pai cel mai mare ajutor pentru electrice din Uniunea Europeana, 12000 euro.

În același timp, Macron a spus pe Twitter (aveți mai jos ambele informații) că devansează termenul pentru atingerea obiectivului de 100.000 de stații de încărcare de la 2022 la 2021. Ce nu am găsit e câte au până acum.

În altă ordine de idei, nu poate fi totul doar despre electrice (din păcate, deocamdată), așa că se încurajează foarte mult, în continuare, și pe schimbarea parcului auto național cu unul mai puțin poluant. Pe scurt, înlocuirea mașinilor vechi pe combustie cu unele noi, tot pe combustie. Și asta nu e rău deloc, dacă valorile de emisii de CO2 permise sunt tot mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.