Franta promite redresarea industriei auto promovand electromobilitatea

Franta transmite primul semnal clar in Europa despre utilizarea fondurilor de redresare a industriei auto dupa pandemie pentru promovarea electromobilitatii.

Intr-un interviu cu postul de radio Franceinfo, ministrul economiei Bruno Le Maire afirma ca recuperarea economica dupa criza indusa de masurile anti-corona a generat o oportunitate unica de a utiliza acest moment ca o parghie pentru accelerarea transformarii ecologice a intregii economii franceze.

Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei
Foto: Wikipedia

Dupa intalnirea de vineri cu executivii din industria auto ministrul promite in urmatorele 15 zile un plan de masuri care sa incurajeze cumparatorii sa achizitioneze vehicule electrice.

Voi anunta un plan de stimulare a achizitiilor, pentru a ajuta transformarea spre un model sustenabil, cu suport in special pentru automobile ce emit cantitati minime de CO2″.

Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei

Franta a anuntat sprijin pentru industria auto sub forma unor garantii pentru creditele de cinci miliarde euro necesare activitatii curente la Renault.

Grupul PSA a refuzat ajutorul oferit, pentru a evita interferenta autoritatilor cu planurile de integrare cu FCA – Fiat Chrysler Automobiles si cu conditia pusa de guvernul francez, dar puternic controversata pe plan european. In schimbul ajutorului financiar, guvernul solicita readucerea productiei de automobile inapoi in Franta.

In timpul aceluiasi interviu ministrul economiei a discutat si despre un pachet de subventii pentru industria aeronautica, care va fi publicat la 1 iulie.

Termenul de doua saptamani pentru dezvaluirea programului de accelerarea a adoptarii electromobilitatii in Franta, coincide cu cel promis de guvernul german pentru pachetul de masuri necesar relansarii economiei nationale.

Va fi extrem de interesant de urmarit daca autoritatile de la Berlin vor utiliza ocazia asemanator cu cele de la Paris, ca o parghie pentru recuperarea ramanerii in urma pe calea tranzitiei spre electrificarea transportului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.