Franța promite redresarea industriei auto promovând electromobilitatea

Franța transmite primul semnal clar în Europa despre utilizarea fondurilor de redresare a industriei auto după pandemie pentru promovarea electromobilității.

Intr-un interviu cu postul de radio Franceinfo, ministrul economiei Bruno Le Maire afirmă ca recuperarea economică după criza indusă de măsurile anti-corona a generat o oportunitate unică de a utiliza acest moment ca o pârghie pentru accelerarea transformării ecologice a întregii economii franceze.

Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei
Foto: Wikipedia

După întâlnirea de vineri cu executivii din industria auto ministrul promite în următoarele 15 zile un plan de masuri care să încurajeze cumpărătorii să achiziționeze vehicule electrice.

Voi anunța un plan de stimulare a achizițiilor, pentru a ajuta transformarea spre un model sustenabil, cu suport în special pentru automobile ce emit cantități minime de CO2″.

Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei

Franța a anunțat sprijin pentru industria auto sub forma unor garanții pentru creditele de cinci miliarde euro necesare activității curente la Renault.

Grupul PSA a refuzat ajutorul oferit, pentru a evita interferența autorităților cu planurile de integrare cu FCA – Fiat Chrysler Automobiles și cu condiția pusă de guvernul francez, dar puternic controversată pe plan european. In schimbul ajutorului financiar, guvernul solicită readucerea producției de automobile înapoi în Franța.

In timpul aceluiași interviu, ministrul economiei a discutat și despre un pachet de subvenții pentru industria aeronautică, care va fi publicat la 1 iulie.

Termenul de două săptămâni pentru dezvăluirea programului de accelerarea a adoptării electromobilității în Franța, coincide cu cel promis de guvernul german pentru pachetul de masuri necesare relansării economiei naționale.

Va fi extrem de interesant de urmărit dacă autoritățile de la Berlin vor utiliza ocazia asemănător cu cele de la Paris, ca o pârghie pentru recuperarea rămânerii în urmă pe calea tranziției spre electrificarea transportului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.