Inmatriculari de automobile electrice in Europa – primele patru luni

Chiar daca in luna aprilie productia din Europa si SUA a fost oprita, analistii de la EVsales afirma ca 31.500 de automobile electrice si hibrizi plug-in au ajuns la proprietarii lor.

Top inmatriculari modele 100% electrice:

Clasamentul chinuit de doua luni de inactivitate arata doua schimbari de pozitii, dar continua sa fie dominat de la inceputul anului de aceleasi trei modele: Model 3, Zoe si e-Golf.

Rocada s-a produs intre Audi e-tron, care a urcat de pe locul sase pe patru, si Peugeot e-208, care a cazut doua pozitii in preferintele europene sau poate nu a fost disponibil in numar egal cu modelele concurentilor.

Clasament producatori

Chiar daca livrarile noului ID 3 continua sa se lase asteptate, grupul Volkswagen s-a clasat pe primul loc al producatorilor, cele trei modele din Top 10 (e-Golf, e-Tron si e-Up!) cumuland 26.449 exemplare inmatriculate. Concernul german isi tine astfel promisiunea de a deveni lider al electrificarii in Europa.

Perspective

In contextul unei scaderi a pietei auto (-78%) mai mare decat cea a masinilor electrice si plug-in (-14%), cele din urma au reprezentat 11% din total inmatricularilor de vehicule noi in aprilie. Fata de finalul anului 2019, cand rata de adoptare a VE in Europa a fost de 3.6%, in primele patru luni din 2020 segmentul electric s-a dublat (7.8%).

Dupa anuntul francez de promovare a vehiculelor nepoluante, asteptam saptamana viitoare decizia guvernului german, care ar putea sa accelereze puternic rata de adoptare a masinilor electrice in Europa pana la finalul anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.