Grupa Mare văzută de la volanul unui BMW iX

Piatra de temelie pentru Grupa Mare a proiectului Electromobilitate a fost pusă de Laurențiu (Cluj) în luna mai 2021 cu un VW ID.4.

Rând pe rând s-au alăturat:

In timp ce Cristi, cronicarul de astăzi al Grupei Mari, a schimbat Skoda Enyaq cu Tesla Model Y, Enyaq-ul a decis să se întoarcă în proiect cu noul proprietar Mihai (Bacău) din martie 2023.

Ocazional am mai aflat vești despre un BMW iX cu care Răzvan circulă în Michigan. Timpul zboară, informațiile se adună și cu ocazia primului an la volanul BMW-ului electric am cules câteva date de la bord și informații de la șofer.

Impresii după 17.000 km

In primul rând este bine de știut că în garajul familiei se mai află un BMW X4 M cu motor clasic, comparațiile despre condus, dinamică și mai ales costuri provenind din experiența paralelă cu cele două mașini.

O mare parte din cei 17.000 km parcurși în primul an au fost pe autostradă, între cele doua reședințe ale familiei, aflate la 110 km depărtare. Deși beneficiază de doi ani de încărcări gratuite în rețeaua Electrify America (EA), această opțiune a fost utilizată doar când s-a ivit ocazia de cumpărături într-un centru comercial dotat cu stații EA.

Motivul este simplu. Două stații Type 2, instalate în cele două locații, au asigurat încărcarea lentă peste noapte, acolo unde s-a ivit nevoia.

Cu un consum mediu de 21.7 kWh/100km de la preluarea mașinii, în 29 ian 2023), BMW iX se dovedește a fi eficient, în ciuda dimensiunilor și greutății mari și a stilului de condus alert pe autostradă.

La fel indică și ultima călătorie (31 ianuarie 2024) unde pentru 60 km și temperaturi în jur de zero grade Celsius, consumul mediu a fost 22.1 kWh/100km.

Cum se compară eficiența cu suratele din Grupa Mare?

Cu parcurs mai mic pe autostradă, dar hărțuială mai mare bară la bară în orașe, rezultatele pentru colegii din Grupa Mare în 2023 au fost:

* Notă: Consumul mediu pentru Skoda Enyaq este în perioada martie – decembrie 2023

Probleme în primul an?

ZERO tehnice!… ceea ce nu este de la sine înțeles, majoritatea colegilor din Grupa Mare având nevoie de intervenții în service, e drept în garanție, dar cu mult timp pierdut, mai ales atunci când au apelat la service-uri din alte localități decât cea de reședință.

Update-urile de soft OTA (over the air) au funcționat în general bine, dar a existat și o situația nereușită, când procesul s-a blocat și a trebuit reluat.

Când am scris ”zero probleme tehnice” era de așteptat că alt gen de probleme au existat. O furgonetă a lovit masca față, dând cu spatele, și înlocuirea a fost făcută în regie proprie, piesele fiind aprox. 1000 USD.

Aici începe povestea mai puțin frumoasă, cea legată de service-ul BMW, cu care Răzvan a avut atâtea probleme la întreținerea mașinii cu motor termic, încât l-a evitat cu totul pentru înlocuirea pieselor avariate de impactul furgonetei.

Pare greu de crezut că o marcă premium germană nu poate asigura un service de calitate pentru clienți exigenți, dar noroc că electricele nu prea au nevoie de revizii, schimburi de ulei, filtre, etc.

Concluzii după primul an

Satisfacție totală pentru senzația la volan, confortul cu încărcarea acasă și costurile reduse cu energia electrică, comparativ cu cheltuielile cu benzina premium pentru al doilea BMW al familiei.

Drumurile dus-intors între cele două puncte de interes, total peste 220 km, se pot parcurge confortabil fără reîncărcare în orice anotimp.

Cu un ochi pe deschiderea rețelei Tesla Supercharger pentru modele non-Tesla și achiziția unui adaptor CCS – NACS, este foarte posibil ca în cel de-al doilea an iX-ul să pornească în aventuri mai departe de casă, unde dependența de reîncărcare va deschide noi provocări pentru Răzvan și Saviana.

Drumuri bune line și tăcute în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.