Grupul Hyundai dezvaluie „Strategia 2025”

Fondat in 1967, grupul Hyundai este unul din cele mai tinere concerne auto globale, cu unitati de productie si centre tehnice in Asia, Europa si America de Nord, acoperind toate pietele majore.

Familia de modele electrice Hyundai Kia in 2019

Din punct de vedere electromobilistic, Hyundai – Kia este singurul grup auto care ofera patru modele 100% electrice, Ioniq, Kona, Soul si Niro, cu acumulator si unul, Nexo, cu pila de hidrogen, pe piata mondiala.

Odata cu lansarea vanzarii modelului Nexo, Hyundai a dovedit ca tehnologia pilelor cu hidrogen pentru producerea energiei electrice la bordul autovehicului a atins maturitatea de serie, chiar daca nu a devenit inca o sursa de profit. In randurile electromobilistilor ramane dechisa discutia despre provenienta hidrogenului si cea a eficientiei intregului proces de la productie, transport, alimentare si utilizarea pentru automobile personale.

Daca mai exista cumva un dubiu despre seriozitatea intentiilor de electrificare, in principal cauzate de volumul prea mic de automobile electrice livrate pe pietele globale, astazi Hyundai l-a inlaturat definitiv odata cu publicarea strategiei 2025.

Foarte pe scurt Hyundai intentioneaza:

  1. Sa devina un furnizor de solutii de mobilitate pana in 2025, bazandu-se pe „dispozitive de mobilitate intelingenta”, ce se extind dincolo de automobile, pana in sfera vehiculelor aeriene personale, roboti si „dispozitive pentru ultimul kilometru”
  2. Sa furnizeze servicii de mobilitate inteligente personalizate prin platforme integrate

Obiectivele strategice definite cu aceasta ocazie sunt:

  1. Crestere echilibrata si continua
  2. Cresterea profitabilitatii
  3. Vanzarea a 670.000 autovehicule electrice si cu pile de hidrogen pe an
  4. Sa devina unul din primii trei producatori de autovehicule electrice in lume

In perspectiva mai lunga, planul Hyundai prevede productia celor mai multe modele electrice pe pietele majore pana in 2030 si pe pietele in curs de dezvoltare pana in 2035.

Suntem siguri ca VW, PSA si alianta Renault-Nissan privesc cu atentie planurile ambitioase de electrificare a modelelor Hyundai, Kia si Genesis, care vor concura pentru acumulatorii produsi de aceasi furnizori.

Lectura recomandata: comunicatul de prezentare a Strategiei Hyundai 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.