Hyundai Ioniq – 11 luni în București fără probleme

După prezentarea amănunțită, la începutul lunii septembrie, a statisticilor de parcurs și consum mediu pentru nouă luni cu Hyundai Ioniq, model 2020, Edi ne-a transmis recent încă un set de informații, cu aproximativ o lună înainte de împlinirea primului an de exploatare în București.

Le fel cum am consemnat pentru Ionică (model 2018) și Ioniq-ul lui Tudor (model 2019), Edi nu a întâmpinat probleme tehnice sau de software pe parcursul de până acuma.

Văzând cu cate probleme se confrunta proprietarii altor modele electrice, realizăm o dată în plus cât de temeinic au fost conceput și produs modelul Ioniq. Succesul celor doua generații de Ioniq, a generat un renume global atât de bun pentru variantele electrice Hyundai, încât IONIQ a devenit numele mărcii 100% electrice sub care Hyundai va comercializa viitoarele modele.

După recenta călătorie în zona Los Angeles pentru test drive-ul cu Polestar 2 și vizita la primul studio Lucid Motors, am realizat că, după omniprezentele Tesla, Hyundai Ioniq este modelul electric cel mai des întâlnit pe această piață foarte selectivă și competentă în domeniul mașinilor electrice.

Consumul mediu

Informații furnizate de Edi pentru Ioniq model 2020

După valorile minime 12.3 kWh/100 km înregistrate din luna mai până in iulie, consumul mediu începe să crească treptat, mai întâi în perioada concediului (august), când viteza de deplasare pe distante lungi a crescut, apoi în septembrie și octombrie, odată cu scăderea temperaturilor exterioare.

Parcursul lunar

Informatii furnizate de Edi pentru Ioniq model 2020

După vârful din concediu, parcursul lui Edi a revenit în domeniul uzual, ușor diminuat de noua rutină rezultată din munca de acasă.

Așa cum am afirmat și după analiza primelor nouă luni, alegerea mașinii electrice trebuie făcută după nevoile reale, nu după criteriul celei mai mari autonomii, care costă (deocamdată) mult, chiar dacă un acumulator mare nu este este necesar în mod curent.

Recomandarea noastră a fost dintotdeauna să analizați amănunțit nevoile de transport zilnic, înainte de a vâna mașina cu cea mai mare autonomie, care are nevoie de un acumulator mare, scump și greu.

Hyundai Ioniq model 2020 după nouă luni

Drumuri electrice cât mai bune Edi și așteptăm bilanțul primului an pentru consum, costuri de întreținere și satisfacție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.