Hyundai Ioniq & Tesla Model 3: Teste Paralele

Cea mai buna dovada cat de asteptat a fost „Ionica” inapoi la Timisoara sunt probabil cei peste 1000 de kilometri parcursi in prima saptamana.
Dupa intoarcerea de la Sibiu, „Ionica” s-a revazut cu „nasii” care au botezat-o, Timea si Mircea, dar si cu persoane interesate de primul test drive cu un automobil electric.

Teste paralele

Hyundai Ioniq vs. Tesla Model 3

Intoarcerea de la Sibiu a fost si prima ocazie de a merge in paralel cu automobilele alese pentru proiectul Electromobilitate: Hyundai Ioniq si Tesla Model 3 (long range, tractiune spate).
Asadar se va documenta cat mai bine consumul celor doua modele laudate in presa internationala pentru eficienta.

Cu toate ca ambele exemplare au trecut prin ierni grele, Ioniq-ul la Sibiu si Tesla in Norvegia si Suedia, comparatia consumului nu este relevanta datorita diferentelor de utilizare, Tesla ruland pe autostrada din Norvegia pana la Timisoara, iar Ioniq in naveta zilnica de oras la Timisoara si Sibiu.

Consum mediu Tesla Model 3, 15.1 kWh / 100 km

Anvelopele

„Ionica” a fost incaltata la inceputul iernii la Porsib-Sibiu cu anvelope Nokian de iarna.
Tesla Model 3 a rulat cu Michelin M&S din dotarea standard, realizand un consum mediu de 15.1 kWh/100 km pe cei 8380 kilometri incepand din 1 noiembrie.

Consum mediu saptamanal Hyundai Ioniq

Consumul

Consumul mediu saptamanal inregistrat de Ioniq se suprapune aproape perfect cu variatia temperaturii exterioare, cu mici exceptii, de exemplu cand o „talpa grea” a realizat antiperformanta unui consum de 36 kWh/ 100 km pe un traseu de 8 km.

Mircea are intotdeauna grija ca „Ionica” sa arate impecabil

Odata intrata pe mainile grijulii ale lui Mircea, Hyundai-ul a atins un nou record de consum, premiat cu o steluta la bord, cu un rezultat excelent de 10.7 kWh / 100 km pe o distanta de 210 km, ceea ce reprezinta o cheltuiala medie cu energia electrica de 6.8 lei la suta de kilometri.

Un consum asemanator a realizat si Tesla intr-un drum paralel cu Hyundai-ul, de la Timisoara la Herneacova, intr-o frumoasa dupa masa de primavara, cand temperatura a urcat la 22 grade Celsius.

Revenit la Timisoara, Ionica a beneficiat de o revizie atenta la Casa Auto Timisoara, singura operatie necesara, dupa mai mult de 8200 km, fiind inlocuirea stergatoarelor de parbriz.

Testele paralele vor continua pana dupa intalnirea pasionatilor de automobile electrice de la Bran, in 10 – 12 mai 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.