Vanzari globale de automobile electrice

Au fost necesari cinci ani pentru vanzarea primului milion de automobile electrice. In 2018 au fost suficiente sase luni pentru atingerea primului milion, iar la finalul anului, peste 2 milioane de automobile „tacute” si fara emisii de gaze in orase ajungeau la proprietarii din toata lumea.

Tesla Model 3 a scris o pagina de istorie electromobilistica tot in 2018, fiind primul model cu vanzari mai mari de 100.000 intr-un singur an, cu toate ca a fost disponibil doar pe piata nord americana (SUA si Canada).

Vanzari Electromobile 2018 – dupa tara

Norvegia ramane campiona mondiala in ce priveste segmentul de automobile electrice din totalul vanzarilor noi cu 49.1% in 2018, urmata de Islanda (19.1%), Suedia (8%), Olanda (6.7%), Finlanda (4.7%) si China (4.4%).

Daca primele cinci clasate reprezinta doar 0.5% din populatia globului, prin urmare impactul vanzarilor de automobile electrice in aceste tari nu va „salva planeta” nici dupa 2025, cand Norvegia a interzis vanzarea de automobile cu motoare cu ardere interna, statistica din China arata o cu totul alta fata a eforturilor consecvente de electrificare.

China

Anul trecut China a inregistrat prima scadere a vanzarilor de automobile clasice, dupa 28 de ani de crestere, in schimb aproape o dublare a vanzarilor de automobile electrice.

In acest ritm, raportul EV (electric vehicles) / MAI (motoare cu ardere interna) se va modifica rapid pe parcursul urmatorilor cinci ani, cand cota obligatorie de vanzare NEV (new energy vehicles) in China devine 20%.

China conduce de departe si intr-o alta categorie foarte importanta in ecosistemul electric: cel al statiilor de incarcare.

Astfel in China sunt functionale mai multe puncte de incarcare decat in urmatoarele cinci tari (SUA, Germania, Olanda, Japonia si Franta) luate la un loc.

sursa: https://www.visualcapitalist.com/electric-vehicle-sales/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.