Inmatriculari vehicule electrice in Europa +23% in luna mai

Odata cu reluarea activitatilor industriale si relansarea furnizorilor si a liniilor de asamblare in Europa, vanzarile de automobile electrice si a hibrizilor plug-in a inregistrat o crestere cu 23% fata de aceasi perioada de anul trecut.

Tendinta puternic crescatoare a preferintelor pentru masini electrice si hibrizi este cu atat mai semnificativa, cu cat piata auto a continuat sa fie cu 57% sub nivelul de anul trecut in luna mai, generand mari batai de cap si un lung sir de falimente in industria auto europeana.

Inmatriculari BEV

In clasamentul modelelor 100% electrice a avut loc o schimbare semnificativa, veteranul Zoe, modernizat pentru 2020, depasind numarul unu global, Tesla Model 3.

Chiar daca este o victorie de scurta durata, vapoarele incarcate cu modele Tesla produse dupa deschiderea fabricii din Fremont, California, fiind in drum spre porturile europene, succesul Zoe, la mare distanta de concurentul direct Peugeot e-208, confirma seriozitatea pe care Renault o dedica acestui model extrem de indragit in Franta, dar si pe alte piete europene majore.

O privire in viitorul apropiat

Statisticile de inmatriculari europene din primele cinci luni, arata o puternica accelerare a preferintelor clientilor pentru vehicule electrice, inca INAINTE de intrarea in vigoare a masurilor suplimentare de promovare acordate de guvernul francez, german si sapniol, anuntate pe parcursul lunii iunie.

In cea de a doua jumatate a anului vom vedea impactul acestei tranzitii majore, cauzata de cresterea vanzarilor de modele electrice, in paralel cu scaderea celor echipate cu motoare termice. Analistii sunt inca prudenti in prognozele pentru finalul anului 2020, dar marea majoritate estimeaza ca masinile electrice vor reprezenta intre 10% si 15% din totalul inmatricularilor de vehicule noi in Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.