Înmatriculările din Franța confirmă ascensiunea electricelor

Franța este o piață auto importantă pentru electromobilitate atât din punct de vedere al producției, cât și al vânzărilor. Principalii actori sunt grupurile auto Stellantis și Renault, dar Tesla, Hyundai-Kia și Volkswagen sunt de asemenea prezenți în Top 10 al înmatriculărilor la început de an.

Pe baza informațiilor compilate de EVsales, clasamentul modelelor 100% electrice arată în felul următor la început de an.

Cu patru modele (Peugoet 208, Fiat 500, Peugeot 2008 și Corsa) în top 10 grupul Stellantis conduce înmatriculările în Franța, urmat de Renault cu doua modele (Zoe și Twingo) Hyundai-Kia cu două (Kona și Niro), apoi Tesla și VW cu câte un model.

La fel cum semnalam că se petrece în Germania, în Franța piața auto a scăzut, cu 21% față de aceeași lună din 2020 (înainte de lockdown), în timp ce segmentul electricelor și a hibrizilor plug-in a crescut, reprezentând 13% din înmatriculările noi, în creștere față de finalul anului 2020, când a înregistrat 11% din piata auto.

Cu Stellantis detronând după un singur an de vânzare a variantelor electrice, dominația începută în 2012 de Renault cu Zoe, ne întrebăm ce se va întâmpla în a doua jumătate a anului, când Model Y va fi livrat de la Berlin în paralel cu Model 3 din California și Shanghai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.