Înmatriculările germane la un an după majorarea subvențiilor

Subvențiile pentru achiziționarea unor autovehicule electrice sunt un subiect controversat peste tot în lume, mai ales de cei ce nu realizează sumele exorbitante de care au beneficiat și, din păcate, beneficiază în continuare industria petrolieră.

Poate vă amintiți că anul trecut în luna iunie, Franța și Germania au mărit subvențiile pentru vehicule electrice și hibrizi plug-in.

După un an, suntem în măsură să evaluăm impactul major avut de aceste decizii, mai întâi pe cea mai mare piață auto europeană: Germania.

Comunicatul KBA (Kraftfahrt-Bundesamt)

La prima vedere, vânzările au depășit nivelul jalnic de anul trecut, dar nu au ajuns la volumul dinaintea pandemiei (linia albastră – 2019). La o privire mai amănunțită însă, pierderea este limitată la variantele echipate cu motoare diesel (-18.8%) și benzină (-4.6%), în timp ce modelele electrice și hibrizii au crescut spectaculos:

  • BEV: 33.420 înmatriculări, reprezentând +311% față de anul trecut și un segment de 12.2% din totalul înmatriculărilor din iunie;
  • PHEV: 31.314 înmatriculări, +191%, 11.4% din înmatriculări în iunie.

Lecția ultimului an este aspră pentru toți cei care până anul trecut afirmau că segmentul electric și electrificat este nesemnificativ, din moment ce electricele au ajuns tot mai aproape de segmentul diesel, care mai reprezintă doar 19.9% din înmatriculări în iunie, de la peste 50% înainte de scandalul Dieselgate.

Până la publicarea înmatriculărilor pe modele, va trebui să ne mulțumim cu statistica primei jumătăți de an pe mărci. Deși in imagine apar multe bare verzi, reprezentând creșteri față de primele șase luni din 2020, trebuie să reținem că baza de referință a fost marcată de primul lock down, când vânzările au fost extrem de scăzute.

Cu 149.000 de autovehicule 100% electrice înmatriculate în primele șase luni, volumul a depășit de trei ori cifrele de anul trecut. Înmatriculările totale în primele șase luni au fost 1.724.553, prin urmare segmentul electric a reprezentat în primele șase luni 8.6% din înmatriculări, mai mult decât dublul celor 3.5% de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.