Echipa mini – La revedere Buburuzei!

În timp ce scriam săptămâna trecută rândurile de rămas bun pentru Brotacul familiei Bereczki, după 12 luni de participare la proiectul Electromobilitate, mă consolam cu gândul că Attila ne va scrie din când în când despre evenimentele importante trăite împreună.

A sosit însă momentul să ne despărțim de a doua absolventă din promoția 2021, Buburuza lui Marius. Cu recunoștință pentru informațiile transmise și pentru articolele deosebit de interesante, trebuie să recunosc că îmi este greu să realizez că, după ce astăzi Buburuza a fost radiată din circulație, nu voi mai primi statisticile alcătuite cu minuțiozitate de Marius. Mă împac cu gândul că planurile electromobilistice îl vor propulsa pe Marius pe o nouă orbită, despre care ne va povesti la momentul potrivit.

Dar până atunci, să aruncăm o privire la ultimele statistici comparative cu colegii de echipa, Skoda Citigo și Smart Forfour.

Smart-ul Klarei a intrat în vacanță, următoarele informații vor veni în luna august.

Poate vă amintiți motivul pentru care lipsește consumul pentru Citigo în luna martie, după ce a petrecut 47 de zile în service în așteptarea unei piese de schimb.

Faptul că Citigo are în fiecare lună consumul mediu ceva mai redus decât e-Up! se datorează reliefului plat din Timișoara, și mai ales faptului că are la dispoziție un garaj cu priză de încărcare, pornind de cele mai multe ori la drum pre-încălzit, sau pre-răcit, după cum cer condițiile de afară.

Interesant este însă costul cu încărcarea, unde e-Up, fiind încărcat la mai multe stații gratuite, a realizat în primul an un record de invidiat: 1.31 RON/100 km.

La revedere Buburuză

Ca niște sentimentali naivi ce suntem, împreună cu o bună parte din electromobiliștii timpurii, ne-am atașat de primele automobile electrice, cu care am descoperit plăcerea alunecării line.

La fel de dificilă a fost despărțirea de Ionică, de Ioniq-ul lui Tudor și acum… de Buburuză. Ne putem doar închipui prin ce frământări trece Marius, după ce a renunțat la prima dragoste electrică, ca să pună temelia viitoarei aventuri în universul mobilității electrice.

Drum bun în continuare Buburuza noastră dragă!

Colecția de articole scrise de Marius despre călătoriile din ultimul an alături de Buburuză (VW eUp!):

  1. Primul an alături de VW e-Up! s-a încheiat cu costuri de 1.31 lei/100 km
  2. VW e-Up! electrip de weekend cu 350 km de autostradă
  3. VW e-Up! curbe de încărcare rapidă (CCS)
  4. Date statistice VW e-Up, după trei anotimpuri
  5. VW e-Up – a doua excursie de iarnă, tot ZERO costuri!
  6. VW E-Up – 900 km electrici cu Buburuza, ZERO costuri și emisii directe!
  7. VW e-Up! după 6 luni și 9500 kilometri
  8. La Cazanele Dunării cu VW E-Up! – 1200 km electrici într-o mini-vacanță de 4 zile!
  9. De ce am ales VW e-Up?
  10. VW e-Up după primele 3 luni și peste 4000 km de utilizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.