IONIQ 5 și Tudor – săptămâna #100

Colaborarea cu Tudor (IONIQ 5, Timișoara) își are originea în prima prezentare pentru studenții de la Politehnica timișoreană a celor două modele electrice din dotarea proiectului Electromobilitate la începutul anului 2019: Ionică și TM 3.

A continuat cu o participare la primul Ride&Drive din seria celor intitulate ElectRoMania de 1 mai la Brebu, apoi a sosit un email prin care Tudor mă informa că este proaspăt posesor al un Hyundai Ioniq model 2019 și dorește să colaborăm la proiect.

Era vara anului 2019… și ce am mai colaborat de atunci!

Evenimente, teste paralele cu Mircea și Kona hybrid, excursii la munte cu si fara peripeții, cât să scrii o carte.

Pe rând, Ioniq-ul lui Tudor a făcut loc unei Kona, iar în octombrie 2021 a sosit noul IONIQ 5, în anul când a fost încoronat cu titlul de Mașină a Anului pe glob, World Car of The Year!

Viața cu IONIQ 5

Noul electro-mobil și-a făcut spectaculos intrarea pe scena proiectului Electromobilitate la prima ediție Transcarpatica, de care participanții își aduc aminte cu plăcere, fiind un maraton montan cu numeroase traversări ale Carpaților pe parcursul a cinci zile.

In 2022 a urmat a doua ediție Transcarpatica cu traseele regale pentru orice electromobilist îndrăgostit de munte: Transalpina și Transfăgărășan, iar în 2023 s-a întors în Apuseni împreună cu alte zece colege din garajul nostru virtual.

Între timp, evenimentele de promovare a mobilității electrice și de educare a publicului despre realitățile vieții zilnice la volanul unui automobil electric, au fost găzduite de Reșița, Ciugud, Păuca și Alba Iulia în 2022, apoi Vatra Dornei, Timișoara, din nou Ciugud și Șpring în 2023. IONIQ 5 a fost nelipsit de la toate evenimentele, chiar dacă Tudor a fost nevoit să le piardă pe ultimele două de la Șpring și din Apuseni.

Urmărind numeroasele articole (67) scrise de Tudor, veți afla:

  • cum a fost cu IONIQ în Grecia la căldură maximă, sau pe ger la pârtiile de schi din țară sau Italia;
  • cât costă încărcările și reviziile efectuate pe parcursul celor 57.585 km înregistrați la bord.
  • ce plusuri și minusuri se manifestă într-o comparație cu Model Y, #1 al clasamentelor globale;
  • și multe alte detalii ce pot fi surprinse doar după o îndelungată conviețuire cu unul, două, trei, iar în cazul lui Tudor, patru modele electrice, dacă adăugam la experiență și miile de km parcurși cu electro-leul Laurei (Peugeot e208).

Aniversare – săptămâna #100 cu IONIQ 5

MULȚUMIM Tudor pentru pasiune, dedicație, organizarea evenimentelor marca Electromobilitate și pentru contribuția la educarea publicului interesat, dar și a celor sceptici, printr-un dialog competent și civilizat.

Intrarea în rândul ”centenarilor” cu IONIQ 5 este în același timp o confirmare și o recunoaștere a meritelor aduse la realizarea obiectivelor proiectului, dar și o provocare de a continua activitatea din domeniu, în paralel cu cea profesională.

Mai în glumă, mai în serios, când scriam cu ani în urmă de familia e-Marchiș, mă gândeam la felul în care ai influențat deciziile părinților de a trece la automobile electrice. Adăugând și încărcarea de la panourile fotovoltaice, demersul de a reduce amprenta individuală de CO2 se ridică la cote și mai înalte, care merită să fie cunoscute, cu speranța că vor fi urmate și de alții.

Contribuția la o lume mai bună, mai curată și liniștită, devine astfel o realitate palpabilă, nu doar un vis frumos al celor ce privesc în viitor și acceptă să facă (mici) sacrificii pentru a pune umărul.

Un ropot de aplauze pentru Tudor, Mr. Electromobilitate!

1 Response

  1. Florin spune:

    Felicitări 🥂!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.