IONIQ 5, VW ID.4 și Tesla MY Performance – primele surprize?

De curând am informat comunitatea pasionată de automobile electrice de două schimbări în componența echipelor participante la proiectul Electromobilitate.

După ce Ovidiu (B) a schimbat, după doar șapte luni, un Model 3 Dual Motor cu noul Model Y Performance fabricat la Giga Berlin, la scurt timp Cristian (BV) a luat în primire cel de al doilea MYP din garajul nostru virtual. Așa cum este firesc, curiozitatea despre prestațiile în viața de zi cu zi ale campioanei mondiale a înmatriculărilor este de mare interes, mai ales în comparație directă cu două modele premiate internațional: ID.4 și IONIQ 5.

Dacă ați scăpat articolul cu introducerea Model Y în proiectul nostru, merită să aruncați o privire la specificațiile tehnice din tabel. Puterea de 393 kW (534 CP) și mai ales cuplul de 660 Nm distribuit pe ambele punți, permit un demaraj de 0-100 km/h în doar 3.7 secunde, performanță care în epoca motoarelor cu ardere internă ar fi calificat mașina spre vârful categoriei sport.

Cristian descrie senzația la volanul MYP:

…trebuie să întorc puțin privirea să verific viteza. Și trebuie verificată, mașina asta te poate lăsa rapid fără permis de conducere. Accelerația este fantastică, nu am mers până acum cu o mașină cu performanțe de supercar, dar cred că este o senzație asemănătoare.

Tesla Model Y Performance – luna de miere

Primele informații despre consumul la acest început de sezon rece, primite de la colegii din București și Brașov, au fost însă o surpriză placută. Valorile medii săptămânale sunt foarte apropiate de cele ale suratelor de la VW și Hyundai, la fel de spațioase și de grele, dar cu mult mai cuminți.

Acesta a fost și motivul pentru care am grupat experiențele colegilor noștri într-un articolul separat, impresiile la început de drum cu o mașină nouă fiind întotdeauna mai numeroase și mai colorate.

In continuare le dâm cuvantul colegilor cu IONIQ 5 si VW ID.4, Enyaq-ul luând o pauză deocamdată, până Cristian decide ce va face cu el.

Peter – IONIQ 5 AWD, Timișoara

Datele din săptămâna 50 (12.12-18.12) sunt următoarele:

  • Distanța parcursă: 372.7 km
  • Tip traseu: 100% oraș
  • Viteza medie: 24.8 km/h
  • Consum mediu: 22.1 kWh / 100km
  • Total încărcări: 73.7 kWh

Multe drumuri scurte pe temperaturi scăzute au dus la un consum mai ridicat.

Energie obținută de la panourile solare: 0.15 kWh.

Am făcut și o scurta analiză a surselor de încărcare:

Tudor – IONIQ 5 RWD, Timișoara

În perioada 12-18 Decembrie am parcurs 116 km cu un consum de 24.1 kWh/100km.
Costurile cu încărcarea sunt 0, având două sesiuni de încărcare scurte la birou.
 
Am parcurs doar drumuri urbane, cu puține zile de mers la birou și temperaturi relativ scăzute, încât consumul a crescut considerabil. În aceeași perioadă a anului trecut consumul a fost 21.7 kWh/100km, însă distanța parcursă a fost mult mai mare, aproximativ 450 km, incluzând și primul drum la Muntele Mic. Atunci, încălzirea habitaclului pe distanțe scurte, urmată de răcire și apoi încălzire din nou nu a influențat atât de mult consumul.
 

Laurențiu – VW ID.4, Cluj-Napoca

Cam o treime din cei 200 de km au fost făcuți în oraș, consumul pentru acești kilometri fiind de 25,2 kWh/100 km, cu precondiționări de 5 minute înainte de plecare, dar numai dimineața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.