Kona Q.E.D: Fără limită de kilometri!

Ştiţi deja că Hyundai Kona este una din electricele preferate în comunitatea electromobilitate. Dar şi în România. Autonomia, fiabilitatea, calitatea, preţul, dar mai ales uşurinţa în utilizare, având o curbă de adaptare destul de lină atunci când se face tranziţia de la un autovehicul cu motor termic la unul cu motor electric.

Săptămâna 12-18 aprilie nu a fost marcată de vre-un eveniment special, echipa Kona continuându-şi treburile cotidiene. Însă această săptămână a fost marcată de …. mulţi kilometri. Toţi câţi au fost necesari.

Ah… şi am mai avut ceva special în această săptămână: Paul şi Attila au împlinit un an alături de Konele lor. Nu putem să le urăm decât mulţi kilometri sustenabili, fără incidente şi fără probleme în Koniţele lor!

Consumurile noastre săptămânale au fost marcate mai mult de regimul deplasărilor (urban / extraurban / autostradă) decât de evoluţiile climaterice din ultima perioadă.

În direct cu proprietarii

Nu uitaţi că oricând puteţi interacţiona pe forum cu proprietarii vehiculelor din flota noastră!

Paul (DJ): În acest week-end (joi – duminică) am parcurs 4200km, despre care o să povestesc în alt articol (va apărea în curând).
Distanţă parcursă: >4200 Km. Consum mediu: 19,7 KWh/100km.

Attila (TM): Săptămâna trecută am parcurs 50km şi consumul mediu a fost 20,92KWh/100km. Revizia nu am apucat să o fac, am zilele săptămânii destul de pline şi încă nu ştiu când apuc ceva timp pentru ea, countdown-ul din bord arătând ameninţător valori negative la zilele rămase.
Distanţă parcursă: 50 Km. Consum mediu: 20,92 KWh/100km.

Tudor (TM): Am fost la service şi am recuperat şuruburile lipsă de la portul de încărcare şi clipsul de plastic de la contra aripă. Între timp, vă rog să completaţi sondajul privind modul de încărcare al maşinilor electrice.
Distanţă parcursă: 86 Km. Consum mediu: 16,8 KWh/100km.

Dan (B): Acum că vremea e mai grozavă, urmează să-mi fac timp să pun la punct Kona mea. Urmează să corectez un defect al caroseriei pe care îl aveam de la cumpărare (pietricele care au luat vopseaua pe o laterală a maşinii) şi o zgaibă pe care am reuşit să o fac cu mâna mea :). La final, intenţionez să aplic un tratament ceramic pe caroserie după ce am văzut cum se curăţă maşina cu un asemenea tratament pe ea.
Distanţa parcursă: 365 Km. Consum mediu: 12,7 KWh/100Km

Titus (SB): Am fost sunat că a ajuns senzorul inlet de la baterie şi am fost programat peste 45 zile să îl schimbe. Sper ca la mine să nu uite ceva şuruburi de la baterie, cum a păţit Tudor 🙂
Distanţa parcursă: 187 Km. Consum mediu: 16,7 KWh/100Km

Andrei (BV): În săptămâna 12-18 aprilie am făcut 1455km cu un consum mediu de 15,3 KWh/100km. În această perioadă am încărcat 325,66KWh cu un cost total de 254,62 RON. Din păcate nu am mai putut merge în Electrip fiind reţinut cu alte treburi. 

Cristian (CJ): Prima parte a săptămânii a fost ok cu vreme bună, plăcut și dimineața, drept urmare nu am fost nevoit să folosesc încălzirea, soarele bătând direct pe mine. Plecări de acasă la 10-12 grade și după masa la 16-18. In a doua parte a săptămânii a fost nevoie să folosesc chiar și dezghețarea rapidă, plecat de acasă la 0-3 grade și întors la 8-10 grade.

Roadtripul a fost vineri cu un Cluj-Baia Mare. Datele reies din poză. Drumul e frumos și plăcut cu urcări și coborâri nu foarte complicate. Singura problema e că am ajuns in Baia Mare la ora 2:30 și era full pe două benzi înspre oraș (și am pierdut o oră cu intratul și ieșitul din oraș)… Mâine sunt programat la schimbul de cauciucuri. Să văd și eu ce se întâmplă după cu consumul. In rest toate bune si frumoase. Distanţa parcursă: 476 Km. Consum mediu: 15 KWh/100 Km

În concluzie, Kona este unul din vehiculele electrice cu care poţi face liniştit orice drum vrei. Când vrei… sau mai bine spus, poţi face drumuri cât te ţin balamalele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.