#konaşii: o săptămână plină de evenimente și călătorii

Pe lângă cele două articole despre călătorii în țară cu Kona, publicate săptămâna aceasta de Cristian și Attila, Tudor ne-a relatat din Cluj impresii de la Smart Mobility.

Partea cea mai frumoasă este că odată descoperită bucuria alunecarii cu „covorul fermecat la munte”, traseele cu serpentine la mare altitudine te cheamă mereu. Așa cum scrie Cristian:

Ghici ce fac acum? Încă o dată drumul. (Transalpina + Transfăgărășan)

A insistat și tata să vina cu minepână acum (Cluj – Transalpina – Râmnicu Vâlcea) e exact la fel, deși parcă e mai cald acum… 

Dan – București

Săptămâna aceasta am parcurs peste 1000 km, valoarea venind din călătoria despre care sper să scriu cât de curând.

  • distanța: 1205.7 km
  • consum: 13.0 kWh/100 km
  • temperatura: 25.2°C
  • viteza medie: 52.9 km/h

Încărcările au fost destul de multe, dar notabil a fost faptul că aplicația Carge nu a văzut charger-ul de la Kaufland ca fiind deblocat (tocmai plecase cineva de acolo, atunci când am ajuns), așa că am fost nevoit să încarc prin aplicația celor de la Renovatio. Totodată, am avut încărcarea de la cazare, pe care am achitat-o la prețul de 1 RON/kWh.

Încă nu am precizat, dar în timpul concediului am luat o pietricică în parbriz (că tocmai l-am schimbat în ianuarie), oprit fiind pe un tronson pe care se făceau lucrări de asfaltare, iar circulația era dirijată pe un singur sens.

Ghinionul a fost că eram primul, iar, cum unii nu știu importanța respectării limitei de viteză, un microbuz tare grăbit a accelerat mai mult decât era necesar, antrenand o pietricică din macadamul ce urma să fie turnat, fix în partea de jos – stânga. Iar cum eram pe drum, crăpătura nu a rămas pe loc, ci s-a tot extins, puțin cate puțin. Din nefericire, fiind pe drumuri, abia la intoarcere am sunat la centrul de parbrize pentru a face corecturile necesare, cât să nu mai avanseze, mai ales că urmează o altă săptămână caniculară.

Tudor – Timișoara

Porto a parcurs 778 km cu un consum de 15.4 kWh/100km. Sunt foarte multe drumuri scurte în timpul săptămânii datorită mersului la birou (uraa!, de două săptămâni merg mult mai des la birou, încep să mă acomodez din nou cu socializarea).

În weekend am participat la Smart Mobility Cluj, din postura de angajat al companiei Lektri.co, așa că am parcurs din nou drumul TM-CJ și retur (știu fiecare curba pe de rost). 

Spre CJ am mers în tandem cu Delia, colega mea care conduce un Nissan Leaf, așa că am circulat cu 110 km/h pe autostradă, de acolo și consumul mai scăzut în data de 24.07 (14.5 kWh/100 km).

La întoarcere am avut parte de unul din cele mai relaxante și rapide drumuri CJ-TM de până acum. Am setat ACC-ul pe 125 km/h și în 3:20h am ajuns acasă fără nicio oprire! (se observă consumul mai mare la întoarcere 16.9 kWh/100 km, din cauza vitezei mai mari).

Andrei – Brașov

În săptămâna 19-25 iulie am făcut 1764 km cu un consum mediu de 12,8 KWh/100km. În această perioadă am încărcat 226,16 KWh cu un cost total de 216,11 RON.

Luni am avut treabă pe la Ditrău şi Bistriţa, apoi seara trebuia să fiu în Cluj. Am plecat de acasă cu SoC 100% şi am ajuns la Cluj, după aproape 475 km, fără absolut nici o emoţie şi fără a mai face vreo încărcare pe traseu.

Cu toate că nu am mai încărcat, tot am mai servit o cafea pe drum. Seara am înnoptat la un hotel din Cluj – Lol et Lola, unde dispun de o staţie Type2 ce poate fi folosită gratuit de clienţii hotelului. Hotelul e comme-ci, comme-ca, dar e în buricul urbei şi retras de la zgomotul urbei.

Titus – Sibiu

Primul disconfort cu mașina electrică 🙁

Am fost la Cluj și când am văzut harta cu stațiile de încărcare am spus că stau foarte bine față de Sibiu:


Din păcate am pierdut o oră jumate și am mers 25 km ca să pot încarca mașina. Când să încarc am avut următoarele probleme:

  • stație ocupată;
  • de pe plugshare mutam pe google maps și nu era stația unde îmi arăta;
  • Kaufland toate prizele ocupate;
  • stație defectă;
  • stație cu CSS dezactivat;
  • plus că nu cunoaștem orașul.

Noroc că am mai avut baterie și am ajuns până la urmă într-o parcare etajată de cartier și am reușit să încarc. Eu mă gândeam că o pun la Type2 prin centru și cât vizitez se încarcă, dar nu a fost asa.

Am ajuns departe de centru și a trebuit să aștept în mașină să o încarc. Cred că pentru mulți oameni dacă știu că pot păți așa ceva nu își cumpără electrică. Soția dorește să schimbe Skoda cu ceva mai nou, dar când a văzut ce am pățit cu încărcarea nu știu dacă o conving să ia electrică :(. 

Pentru cei interesați de statistici, consumul mediu și domeniul de consum pentru echipa Kona

Faptul că variația între valoarea maximă și minimă s-a redus, dovedește experiența acumulată de proprietari cu Kona și găsirea unor setări de confort optime pentru acest sezon.

Dacă tot vorbim de experiență, Andrei a realizat o etapă de 474.8 km FĂRĂ ÎNCĂRCARE cu Kona Highway, cu ajutorul unui stil de condus rezultat din experiența acumulată în aproape 50.000 km parcurși după opt luni de la achiziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.