#konașii: săptămâna 33 și o călătorie spre Croația

Pe lângă faptul că proprietarii de Kona au reprezentat cel mai numeros grup de colegi din proiectul Electromobilitate (nouă începând din luna mai 2020), ei dețin și cateva recorduri interesante:
  • prima Kona din Timișoara – Attila
  • prima Kona din Băilești – Paul
  • prima mașină achiziționată second hand – Dan (B)
  • singurul model participant la proiect care a acumulat peste 100.000 km la bord – Paul (DJ), Dan (B) și Andrei (BV).

NOTA: Radu (PH) a trecut de 90.000 km cu ZOE, așa că în curând clubul select al electromobiliștilor cu peste 100.000 km la bord va crește și în echipa noastră.

Bord Kona – Paul (DJ)

Despre locul 3 în clasamentul înmatriculărilor din România a scris Cosmin (CJ) cronicarul #konașilor, aflat în vacanță în Croația, iar despre poziția solidă, alături de Kia Niro (cu care împarte tehnologia și platforma), în Top-ul primelor 10 modele preferate (sau livrate?) în Europa ați aflat de curând.

În direct cu proprietarii

Cosmin – Cluj

O săptămână cu pregătiri pentru drum lung și concediu. Rulaj: 198.8 km. Consum mediu: 12.84 kWh/100km.

Am avut drumuri obișnuite și necesare Jucu – Cluj pentru rezolvare de probleme și cumpărături. Am avut două sesiuni de încărcare, AC în garaj. Energia încărcată a fost completare pentru a ajunge la 100%, necesari pentru drumul lung ce ne așteaptă: 54.53 kWh cu un cost de 35.36 RON.

Săptămâna aceasta am prezentat unui bun prieten mașina, într-o plimbare prin Cluj-Napoca. Nu a vrut să conducă din mai multe considerente personale, chiar dacă eu am insistat. Pe de altă parte i-a plăcut, au fost și întrebări/discuții. Poate o să-l conving să preia și volanul data viitoare… la Trans Carpatica?

Spre Croatia avem un drum care va cuprinde treceri prin Oradea, Budapesta, Varazdinske Toplice, Zagreb, Karlovac, Ogulin, Otocac. Mult parcurs cu regim de autostradă, +900km, o serie de peisaje senzaționale. Planul pentru prima zi de călătorie arata astfel:

Pentru a 2-a porțiune a traseului, aplicația ABRP mă ajuta cu niște puncte orientative:

Am zis orientativ, pentru că noi fiind cu doi copii opririle vor fi mai dese, iar eu voi încerca să iau energie la fiecare oprire pe cât posibil. Mașina nu are voie să stea degeaba 🙂

Titus – Sibiu

Andrei – Brașov

B320LMA

Adrian – Câmpina

Săptămâna 15.08-21.08

  • distanta parcursa : 219,4 km
  • consum mediu : 15, 1kWh/100km
  • energie consumata : 33,1 kWh
  • costuri incarcari : 0

Dan – Elveția

Încărcare la Fastned

Săptămâna trecută am adunat următoarele date:

  • distanta: 323.6 km
  • consum: 11.0 kWh/100km
  • temperatura: 23.7°C
  • viteza medie: 47.6 km/h

Nu am avut ceva notabil în această săptămână. Sâmbătă am fost să încărcăm la o stație ABB, însă conectorul de CCS era out of order, așa că ne-am mulțumit cu Type2 pentru o oră și un sfert, cât am mers într-o plimbare rapidă până la un turn de apă. Cu ocazia aceasta am observat un grup de restaurante care par promițătoare de peisaje cu mașinile parcate 🙂

Supliment și o comparație de consum cu Kia Niro

Fiindcă tot pomeneam de Niro, clasat cu o poziție în fața Konelor după primele șapte luni în Europa, am atașat pentru informare ultimele date de consum primite de la Tibi, după întoarcerea din vacanța în Scotia, despre care ne scrie:

În vacanța din Scoția a fost ciudat cu mașina închiriată. Cel mai mult mă așteptam să mă acomodez greu cu condusul pe partea cealaltă a drumului, dar mult mai greu mi-a fost să mă obițnuiesc cu motorul pe benzină și a lui cutie automată, care avea lag de căteva secunde de fiecare dată când călcam pedala de accelerație.

Desi mașina era de putere similară (200+ CP), s-a simțit mult mai înceată și mai puțin agilă ca Niro, care probabil are și cu jumate de tonă mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.