Tesla Model 3 – 500 km cu un plin de electroni?

Cu Alex plecat în vacanță cu Ford Kuga, amănunțit descrisă în patru episoade de drumeție prin țară, și Silviu optând pentru comunicarea lunară, raportul echipei Tesla din ultima săptămână conține datele furnizate de Ovidiu și Marius.

Dacă valoarea consumului realizat de Ovidiu cu Model 3 Dual Motor se încadrează în domeniul comunicat începând din luna Mai, trecerea sub pragul de 10 kWh/100km transmisă de Marius, merita o privire mai atentă, fiindcă a pătruns în zona de valori rezervată până acum mașinilor din Grupa Mică ( Citigo și e-Up) a proiectului Electromobilitate.

Ovidiu – Model 3 Dual Motor, București

Săptămâna trecută am parcurs cu M3 DM 684 km cu un consum mediu de 16,1 kWh/100km și energie totală 110 kWh. Viteza medie 38 km/h.

Din aceștia, 328 km reprezintă drumul de întoarcere din concediu, prezentat în raportul anterior, iar restul sunt făcuți doar în oraș.

În aplicația teslogic am și un camp numit lifetime consumption și acesta este 16,5kWh/100km, fiind puțin mai mare (+2.5%) decât cel raportat pe tableta de la bord: 16,1 kWh/100km. Presupun că acesta include consumul și sentry mode, statul în parcare cu A/C on, etc.

Cu ocazia asta voi putea redenumi Lifetime pentru alte scopuri, de exemplu pentru o vacanță care se suprapune cu consumul raportat săptămânal.

Marius – Model 3, Câmpina

Imagine transmisă din Grecia

Fostul Model 3 SR, pe care Tesla l-a promovat ca „Standard Range”, iar criticii ca „Short Range”, a fost rebotezat simplu Model 3.

Pe mâinile experimentate ale lui Marius, după aproape 37.000 km la volan, și cu piciorul drept calibrat pentru eficiență după primul an electric cu VW e-Up!, Model 3 a depășit recent 500 km cu o încărcare. Marius ne asigură că nu a fost un exercițiu de hypermiling, ci doar o conjunctură fericită de factori, care au facilitat aceasta autonomie de excepție.

SĂPTĂMÂNA  15-21 AUGUST 2022

km parcurși – 319
– kWh consumați – 30,5
– consum mediu – 9,6 kWh/100km 
– viteza medie – 53,3 km/h
– temperatura medie a aerului – 22,8o C
– durată deplasare – 360 minute
cost încărcări – 0 lei

Săptămâna asta am reușit să închei 507 km cu un plin de baterie! Cei 507 km i-am început sâmbătă 13 august și I-am terminat pe 20 august. Au inclus:

– 225 km Sibiu – Brașov – Câmpina

– 6 x 27 km – 6 drumuri la serviciu

– 2 drumuri de Ploiești 2 x 60 km

Nu am folosit climatizarea. Nu am precondiționat. Am avut traseele doar seara, noaptea sau dimineața.

Singura excepție, sâmbătă când am fost la încărcat În rest, am folosit mașina normal.

Drumuri bune și așteptăm cu mult interes detalii despre călătoria paralelă a Teslelor în Grecia!

1 Response

  1. Gabi spune:

    Poate a fost traseul mai mult la vale. Altfel, nu ai cum sa obtii consum mai mic de 11 kWh/100km cu o masina de aproape 2 tone.
    Eu am avut, cu Dacia Spring (955kg) cu 3 persoane si bagaje, de la Olanesti la Craiova consum de 9,5 kWh/100km la viteza medie de 54km/h, dar am coborat cam 400m ca altitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.