#konașii: software update Gen5W și săptămâna #43

Săptămâna #43 încheie în mare socotelile cu o lună octombrie, de toamnă frumoasă și colorată. În două luni încheiem 2023 pe care parcă abia l-am început 🙃

Hyundai ne livrează un nou update de software pentru infotainment. Fiind spre final de an ne cam așteptam la acest update. 231102 este noua versiune disponibilă din 06.11.2023 la download în aplicația Navigation Updater.

Detalii suplimentare găsim pe pagina oficială. Pentru Gen5W avem ceva modificări în aplicația de navigare. ”Nearby offers” sau ”oferte în apropiere” pentru cei ce doresc să folosească navigația pentru a ajunge la promoții promovate de cafenele, restaurante sau altele. Am observat și câteva îmbunătățiri când vine vorba de rutele alternative, de văzut cum se comportă in trafic real.

Închiderea geamurilor și trecerea sistemului A/C pe recirculare la intrarea în tunel pare o funcție utilă. Au mai pus ceva briz-briz-uri și o integrare cu Amazon Music.

Să vedem acum dacă au introdus și ceva bug-uri noi 🙂

Săptămâna #43

Săptămâna #43 încheie luna octombrie. Brumărel s-a arătat în două dimineți în județul Cluj. Minima a fost de -2 °C, iar minime negative am avut în 2-3 zile. În rest toamnă frumoasă și caldă.

Aproape 4.000 km parcurși de echipă în această săptămână. Cu un consum de 13.4 kWh/100km, în continuare o medie de consum foarte bună.

Codruț ne-a trimis ultimul raport săptămânal, el se va alătura începând cu luna noiembrie colegilor care raportează informațiile lunar. Mulțumim pentru contribuțiile de până acum!

Graficele de mai jos ne ajută să vizualizăm mai ușor valorile prezentate în tabel. Primul grafic ne prezintă consumul mediu săptămânal, dar aș vrea să vedem domeniul de consum pe care se observă o diferență față de aceeași perioadă anului trecut.

Pe graficul domeniului de consum vedem cum ambele valori min/MAX sunt sub valorile de anul trecut. În parte este efectul temperaturilor puțin mai mici ca anul curent. Diferența între temperaturi e de aproape 1 °C mai puțin, în cazul meu. Pentru MAX anul trecut pe vremea aceasta îl aveam pe Adi (PH) cu drumuri scurte. Consumul lui era mai ridicat pentru că avea nevoie să încălzească rapid habitaclul. Cum ziceam și cu alte ocazii, fiecare proprietar vine cu modul său de utilizare a mașinii. Rar se întâmplă să avem același consum chiar dacă suntem foarte apropiați geografic.

Titus (SB)

Săptămâna 23-29.10:

 • distanță: 765 km
 • consum mediu: 13,8 kWh/100km
 • cost: 26 ron

Daniel (CJ)

Pentru săptămâna 23-29 oct pentru Kona avem următoarele date:

 • 491.5 km parcurși
 • consum mediu 13,2 kWh/100km
 • cost încărcări 0 lei

Temperaturile în scădere cresc din nou dimineața consumul de energie, dar e și prima săptămână cu anvelopele de iarnă. Anul acesta am optat pentru un set de jante noi, luate de pe eMag, la fel și anvelopele și senzorii tot de acolo, nu am întâmpinat probleme cu acestea.

Codruț (MM)

Săptămâna #43:

 • parcurs: 1498 km
 • consum mediu: 14 kWh/100km
 • energie consumată: 210 kHw
 • temperatura rulare: 4~20 °C
 • costuri încărcare: 0 lei

Gabriel (MS)

Saptamana #43 a arătat așa:

 • Distanță parcursa: 334.2 km
 • Consumul mediu: 12.3 kWh/100 km
 • Încărcare: încărcare acasă din panouri [încă mai produc destul :)]

Distanța parcursa săptămâna aceasta e împărțită astfel:

 • Naveta: Luni – vineri
 • Weekend-ul a fost petrecut pe acasă.

George (DB)

În această săptămână m-am despărțit de Spring. A plecat tocmai în Bulgaria la niște oameni care erau foarte fericiți că au cumpărat o mașină electrică accesibilă. Nu o conservă pe roți, cum i se spune pe la noi. 

Voi duce lipsa zilelor când Springul se încărca de la soare și foloseam Kona, iar apoi, în alte zile, încărcam Kona de la soare și foloseam Springul.

Am început săptămâna de la 2284 km și am parcurs 129 km, până la 2413 km. Am încărcat 2 zile din fotovoltaic, profitând de zilele cu soare. 

Consumul mediu a fost de 11.4 kWh/100km.

Poza nu afișează corect kilometrii parcurși, pentru că s-a resetat contorul când am pus la încărcat din soare pentru două zile consecutiv.

Cosmin (CJ)

Săptămâna #43:

 • parcurs: 723.5 km
 • consum mediu: 12.6 kWh/100km
 • temperatură medie: 12.8 °C
 • viteză medie: 46 km/h

Am avut parcursul de navetă de luni pana vineri și o ieșire într-un weekend prelungit în Maramureș. Ținta noastră de această dată a fost Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România (90m). Plecat cu 100% SoC încărcați în garaj am avut nevoie de o singură încărcare în cei puțin peste 600 km. Zona e destul de săracă când vine vorba de stații de tranzit, una la Borșa și una în Sighet, dar care era marcată ca defectă în zilele noastre prin zonă. Ar fi varianta AC, dar pentru noi nu erau o opțiune. Am publicat cateva rânduri și gânduri într-un articol despre experiența din MM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.