”Marele merit al Springului a fost să mă educe în spiritul electromobilității”

Introducere

George ne-a contactat prin email (office@electromobilitate.com) și după un schimb de mesaje s-a decis să participe pentru următoarele 12 luni la proiectul Electromobilitate.

Redăm mesajul lui George, recunoscând că ne-a uns la suflet și ne-a dat energia necesară să continuăm demersul nostru, într-un mediu în general ostil, distorsionat de conspirații. Câteva cuvinte pornite din suflet ne motivează să nu-i dezamăgim pe cei ce gândesc la fel ca noi și să ne continuăm activitatea.

Bine ai venit George în comunitatea Electromobilitate!

Numele meu este George Andrei și sunt din Târgoviște, Dâmbovița.

De doi ani conduc un Spring si de aproape o săptămână, o Kona Highway Navi+ 64.

Tot de aproape doi ani urmăresc proiectul Electromobilitate, care este „vinovat”, în parte, pentru decizia mea de a trece la Kona. Celălalt „vinovat” este Springul, care m-a educat în spiritul electromobilitătii.

Pornind de la ideea că mi-au fost de extrem folos informațiile prezentate de-a lungul timpului în cadrul proiectului Electromobilitate, m-am gândit să mă implic și eu pentru a fi folositor, poate, altor oameni dornici de a-și schimba părerile negative despre mașinile electrice. 

Așadar, in măsura în care apreciați că aș putea să mă implic în acest proiect, vă rog sa luați în considerare acceptarea mea în grupul dumneavoastră.

George Andrei, Dacis Spring si Hyundai Kona, Târgoviște

De la Spring la Kona

Salut comunitate hrănită cu electroni!

Sunt George și locuiesc în Târgoviște, Dâmbovița.

Aventura mea electrică a început în 2021 când, mai mult din joacă, am comandat o Dacia Spring. Ne doream în familie o mașină nouă, iar o electrică ar fi venit ca o continuare firească a investiției în panourile fotovoltaice.

Dincolo de aspectul strict economic (mașină ieftină, încărcare de cele mai multe ori gratis, acasă), cred că marele merit al Springului a fost să mă educe în spiritul electromobilității. Fără poluare, cu comunități de oameni care schimbă idei și leagă prietenii. Să stau o oră la încărcat la stațiile publice și să schimb idei cu alți posesori de electrice, pentru mine a fost neprețuit. Și tocmai acestor interacțiuni le-am dus lipsa atunci când, reușind să instalez sistemul fotovoltaic acasă, n-am mai frecventat stațiile publice de încărcare.

Cu Springul am făcut Transfăgărășanul, am ajuns prin aproape jumătate de țară. Sunt alții care au ajuns în Grecia, așa că eu mă pot ”lăuda” doar cu Transfăgărășanul. Spun pe unde am mers, pentru că prietenii rămâneau cu gura căscată când le spuneam că am fost pe munte.

”Cum, a urcat până în vârf??? Nu te-a lăsat bateria? Mie mi-ar fi frică să merg dacă aș fi în locul tău”.

Pentru prețul plătit, Springul a fost o mașină pe care o apreciez. Nu mi-a făcut nicio problemă în cei doi ani în care am condus-o. Dar… când ai familie cu doi copii, când vrei mai mult spațiu interior, când vrei să faci o escapadă rapidă undeva la 300-400 km și când realizezi că Springul este gândită ca mașină de oraș, începi să cauți variante.

Și așa, căutând în stânga și în dreapta, am descoperit proiectul Electromobilitate. Mai bine de un an am urmărit relatările konașilor, am avut și șansa ca prin aprilie să conduc o Kona și am decis că ar fi tot ce îmi trebuie. Mai greu a fost s-o conving pe soție, care ar fi vrut Tesla dar eram limitați cu banii.

La drum cu Kona Highway

Konița, Highway + 64, o avem de o săptămână. Conducând-o puțin anterior și urmărind destule reviewuri, știam oarecum la ce să mă aștept. În weekend am făcut un tur Târgoviște-București-Constanța (pe autostradă), cu întoarcere pe drumul vechi de la mare, Constanța-Hârșova-Slobozia-Ploiești-Târgoviște. Mașina încărcată la plecare 100% de acasă, după 323 km am ajuns la Constanța cu 27% baterie și aprox. 120 km autonomie. Consumul mediu a fost de 15 kWh/100km.

Am încărcat la OMV-ul din centru până la 97% (Eldrive) și am ajuns la Blejoi, lângă Ploiești, cu 39% baterie, 195 km autonomie și consum de 13,5 kWh/100km. La Blejoi am încărcat la LedMax Electronics cu 0,5 lei/kWh până la 95%.

Dincolo de entuziasmul primelor zile, cred că mașina este fix ce trebuie pentru familie. Nu mai avem acel range anxiety, putem să ne planificăm trasee rezonabile ca distanță, cu un confort mulțumitor.

Mi-a fost teamă de spațiul locurilor din spate, dar copiii mei nu au nicio problemă, e loc destul la picioare.

Ținuta de drum e extraordinară, chiar și în modul Eco rezerva de putere este disponibilă în orice plajă de viteză.

Ce nu-mi place, la prima vedere, este poziționarea fantelor frontale de aerisire dar sper să mă împac cu ele până la urmă.

Să ne auzim cu bine pe parcursul următoarelor 12 luni, cât timp voi împărtăși experientele mele de zi cu zi la volanul Konei, pentru alte persoane interesate din comunitatea Electromobilitate și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.