Nikola Motors da un alt sens termenului de automobil hibrid

Nikola Motors este o companie care isi are sediul in Arizona si care a iesit prima data la lumina in 2006, cu un concept pentru un cap tractor si unul pentru un buggy, ambele electrice. Acum vine cu Badger, un concept pentru un pickup cu alimentare hibrida menit sa se lupte cu proaspat anuntatul Tesla Cybertruck.

Nikola Badger este un automobil electric care poate functiona cu energie din doua surse total diferite: baterii si pile de hidrogen.

Acesta promite o autonomie combinata (baterie + hidrogen) de pana la 600 de mile (965 km), adica cu aproximativ 160 Km mai mult decat rivalul ei, Tesla Cybertruck. Autonomia totala e impartita 50-50, cate 300 de mile promise cu fiecare mod de alimentare. Iar daca mai vreti niste cifre, va pot spune ca bateria va trebui sa aiba o capacitate de 160 kWh iar celula de hidrogen una de 120 kWh. Eu sunt tare curios cat de mare va fi aceasta masina si unde va acomoda niste „rezervoare” atat de mari.

Atlfel, nici performantele dinamice nu sunt deloc de neglijat: 906 cai putere, 2.9 secunde sprint pana la 100 Km/h si capacitate de tractare de pana la 3.7 tone.

Inca nu se stiu preturi si detalii despre o posibila lansare, insa se pare ca un prototip fizic s-ar putea sa apara la evenimentul Nikola World 2020 care va avea loc in septembrie.

Pana atunci ne ramane doar sa ne uitam la niste poze randate pe calculator si sa tragem din nou concluzia ca industria auto are „febra pickup”.

[Sursa / Mai multe]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.