NIO aduce în Europa stațiile de schimbare rapidă pentru acumulatori auto

In august 2020 aflam că NIO a decis să demareze vânzările în Europa cu un an mai devreme și după doar opt luni planul și etapele ofensivei în segmentul premium au fost definite de fondatorul firmei William Li într-o conferință online.

Livrările din Norvegia încep în septembrie

Așa cum era firesc, NIO începe aventura europeană în Norvegia cu cel mai mare model produs în China, SUV-ul ES8. Planul de lansare europeană prevede extinderea în alte cinci țări pe parcursul anului 2022, când va fi disponibil și sedanul eT7 prezentat în ianuarie.

Patru statii de schimbat acumulatori la Oslo

După ce a efectuat 2 milioane de înlocuiri rapide de acumulatori în China în luna martie, NIO aduce tehnologia în Europa și pornește la drum cu patru stații în capitala Norvegiei. In paralel, NIO construiește și propria rețea de încărcare rapidă.

Vânzarea directă este susținută de showroom-uri denumite NIO house. Primul va fi deschis la Oslo în vară și va fi urmat de o rețea în alte orașe norvegiene. Tot după modelul Tesla este inspirată și rețeaua proprie de service, compusă din locații clasice și service mobil.

Deși de la primele livrări în 2018, NIO a depășit prima bornă semnificativă a vânzărilor cu un total de 102.803 exemplare livrate clienților până la finalul luni aprilie, potențialul firmei atrage numeroși investitori, care au ridicat valoarea pe bursă pentru startup-ul chinezesc în zona BMW, o firmă de tradiție în segmentul premium cu vânzări ce au depășit 2 milioane de autovehicule în 2020 (2.3 milioane împreună cu Mini si Rolls Royce).

Sursa: google 7 mai 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.