Autonomie în creștere pentru Opel Corsa, Peugeot 208 și 2008 în luna aprilie

Echipa Stellantis este a doua ca număr de participanți în cadrul proiectului Electromobilitate, dar spre deosebire de echipa Kona, cei cinci proprietari ne transmit săptămânal informații despre trei modele electrice diferite, construite pe aceeași platformă comună a fostului grup PSA.

O altă diferență față de echipele distribuite în toată țara, cu excepția unui Peugeot e-208 la Timișoara, cele două Opel Corsa și două Peugeot e-2008 au reședința în București.

Din 6.300 km raportați de echipa Stellantis în aprilie, mai mult de o treime au fost parcurși de Silviu, care a descris călătoria sa de 1100 km la Timișoara într-un articol recent.

Am păstrat consumul mediu săptămânal grupat în două categorii, pentru o mai simplă citire a valorilor realizate de Corsa și 208 și pentru comparația frecventă cu Zoe.

Valorile obținute de Silviu și Ovidiu cu 2008 le comparăm cel mai des cu Niro și ID.3.

Am marcat pe grafic valorile obținute de membrii echipei Stellantis în aprilie, comparativ cu mini flota participantă la proiect.

Ținând cont că toate cele cinci modele sunt echipate cu același acumulator, diferența de autonomie teoretică minimă și maximă este de 58%, în urma consumului mediu realizat în luna aprilie.

În direct cu proprietarii

Dan – Opel Corsa, București

Consum Corsa-e săptămâna 25-30 aprilie:
Consum mediu: 11.9 kWh/100 km

Viteza medie: 71 km/h

Distanța: 159 km, drumul a fost în afara orașului

Temperatura medie: 24 C.

Ovidiu – Peugeot e-2008, București

Săptămâna aceasta am parcurs 367 km cu o viteză medie de 25km/h și consum 17,6 kWh/100 km (pana pe 2 mai inclusiv).

Astăzi a fost foarte lejer traficul și pentru 35 km parcurși prin oraș am avut un consum de 11,8 kWh/100 km la 25 grade.

Mi-a fost înlocuit tamponul de motor (bieleta anticuplu) și click-ul la accelerație a dispărut în sfârșit!

Dar nici o minune nu ține la nesfârșit, acum am impresia că se aude ceva când iau piciorul de pe accelerație (decelerare) la viteze mici dar din fericire nu mă deranjează deloc (deocamdată).

Răzvan – Opel Corsa, București

Două rânduri de date săptămâna aceasta:

Urban – 130 km, 12.6 kW/h/100 km, 18km/h viteză medie (imaginea din dreapta)

Extra Urban: 649 km, 14.2 kW/h/100 km, 60 km/h. O călătorie dus-întors până în județul Bacău, cu alimentare la Kaufland-ul din Focșani atât la dus cât și la întors.

Autonomia începe să crească, consumul a fost decent. Ah, dacă bateria ar fi fost cu 6-7 kWh mai mare :).

Dacă un Peugeot 208, 2008 sau Opel Corsa este pe lista de priorități pentru achiziție prin programul de subvenționare rabla plus, puteți lua legătura direct cu proprietarii la rubrica de comentarii, pe facebook, in Forum sau pe adresa office@electromobilitate.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.