O excursie de toamna cu Nissan Leaf de la Bucuresti la Cisnadioara

Am ramas datoare cu detalii despre calatoria Bucuresti-Cisnadioara si retur pe care am facut-o cu Evy la inceput de octombrie.

Am pornit voiosi si matinali catre Cisnadioara unde, a doua zi, urma sa participam la un eveniment. Asadar nu am mers presati de timp si ne-am bucurat de toata experienta ca de o vacanta.

Prima incarcare am facut-o la Kaufland in Pitesti si urmatoarea la Kaufland in Ramnicu Valcea. Am fi putut incerca sa ajungem direct la Ramnicu Valcea dar a fost bine ca am fost precauti pentru ca am mers bara la bara timp de 1 ora si jumatate pe Dealul Negru.

La Ramnicu Valcea am incarcat  timp de 18 minute, dupa ce am asteptat 40 de minute sa termine de incarcat o Tesla al carei sofer s-a declarat neinteresat de utilizarea oricarei aplicatii de tip plug & share.

Surpriza neplacuta cu adevarat am avut-o la Kaufland Sibiu unde incarcatorul rapid era defect. Cei de la echipa de suport au mentionat ca pierdusera legatura cu statia si ca trimisesera prin curier echipamentul necesar pentru reparatii. Nici macar la o luna dupa calatoria noastra acea statie de incarcare nu fusese repusa in functiune…

Revenind la incarcarea de la Sibiu, incarcatorul Type 2 tocmai fusese ocupat de o Zoe pe care proprietarii au lasat-o la incarcat parasind apoi parcarea Kaufland cu un alt autoturism. Am avut mare noroc cu echipa PorSib, care ne-au facilitat alimentarea la incarcatorul lor (*), care se afla la mai putin de un kilometru de Kaufland.

La intoarcere am incarcat la Kaufland Ramnicu Valcea si la un incarcator mai lent din Pitesti, unde am achitat 6 lei pentru parcare. Toate celelalte incarcari au fost gratuite.

Evy continua sa fie un partener bun de calatorie, dar infrastructura de incarcatoare rapide (incarcare gratuita sau contra cost) este inca deficitara pe ruta urmata si nu cred ca lucrurile stau mai bine in alte regiuni ale tarii. Fara incarcatoarele rapide de la Kaufland si sprijinul celor de la Porsib nu cred ca am fi reusit sa ajungem in aceeasi zi la destinatie.

Gabriela Olaru – Marzea, Bucuresti

NOTA: (*) incarcatorul de la Porsib a fost instalat de firma EVconnect, partener al proiectului Electromobilitate si curentul este oferit gratuit de service-ul Porsib, partener de nadejde si gazda buna pentru test drive-urile organizate in cadrul proiectului de educare electromobilistitca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.