Opel Corsa-e și Peugeot e-208 – rude apropiate cu apetit diferit de electroni

Privind diagrama de consum pentru echipa sub-compactelor electrice participante la proiectul Electromobilitate, este ușor de văzut că Peugeot-ul Laurei a înregistrat sistematic un consum mai mare la Timișoara, decât cele două Corsa la București.

Media orară fiind asemănătoare, iar utilizarea caracterizată de un traseu 90% urban, consumul Peugeot-ului rămâne un mister, pe care Tudor încearcă să-l elucideze, comparând diferite situații și luând ca bază de referință atât Ioniq-ul cât și Kona utilizată în familie, în condiții foarte asemănătoare și încărcate acasă de la o priză casnică.

In direct cu proprietarii

Utilizate majoritatea timpului pentru deplasări urbane, cele două Opel Corsa au acumulat (împreună) aproape 10.000 kilometri în București, cu o medie orară și consum foarte asemănător și, cel mai îmbucurător, FĂRĂ probleme tehnice sau de soft.

Dan (imaginea din stânga) ne scrie:

Eu încă nu am fost la prima revizie, dar revin cu detalii când va fi să fie.

Consumul săptămâna 12-18 aprilie 2021 pentru Corsa-e:
Consum mediu: 12.6 kWh/100 km
Distanța parcursă: 22 km
Temperatura medie: 14C
Viteza medie: 20km/h

Deși a acumulat mai mulți kilometri în ultima săptămână, Răzvan a utilizat Corsa exclusiv în București:

O săptămână pur urbană, 111 km parcurși, 13.9 kWh/100 km consum, 20 km/h viteza medie.

Nu am făcut încă prima revizie, ar urma să o fac luna viitoare.

Despre investigațiile legate de electro-leul mic, Tudor ne scrie:

Peugeot-ul are o problemă la roata stânga spate, în sensul că pierde aproximativ 0.5 bar/săptămână, dar urmează să fie schimbate anvelopele cu cele de vară așa că se va remedia. 

Am o bănuiala despre consumul ridicat. Deși mașina are pompă de căldură, încălzirea habitaclului pare sa consume foarte multă energie când temperaturile sunt sub 5-7 grade Celsius.

Sâmbătă dimineața am făcut un drum pentru cumpărături, pornind de la o temperatură de aproximativ 3 grade, iar pentru un drum de vreo 6 km consumul a fost 26-27 kWh/100km.

Până am terminat cumpărăturile, a ieșit soarele și temperatura a crescut la peste 10 grade, iar pentru drumul de întoarcere consumul mediu a scăzut la 14 kWh/100 km. Eu cred că acesta e principalul motiv pentru care consumul Peugeot-ului e atât de ridicat, dar urmează sa mai urmăresc.

In rest, business as usual, lucru de acasă și drumuri pentru cumpărături.

Odată cu startul programului rabla plus 2021, dacă sunteți interesați de achiziția unui automobil electric Peugeot e-208 sau Opel Corsa-e, puteți lua legătura cu proprietarii participanți la proiectul Electromobilitate la rubrica de comentarii, pe facebook, în Forum sau la adresa office@electromobilitate.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.