Smart, VW e-Up! și Skoda Citigo – reîntregirea echipei mini după 47 de zile

La începutul săptămânii ați aflat despre necazurile familiei Gaube din Timișoara, după ce Citigo-ul lor a refuzat să mai pornească chiar de 8 Martie și de lunga așteptare pentru o piesă de schimb.

Cu bucurie am aflat că piesa a sosit și GO-e s-a întors acasă spre bucuria lui Doina și Wiwi.

Intre timp, Marius a continuat călătoriile electrice cu ruda apropiata, VW e-Up, fără probleme și a povestit cu amănunte drumul spre litoral, într-un articol plin de informații utile celor ce se încumetă cu buburuzele la drum lung.

Smart-ul Klarei nu a avut nevoie de încărcare în ultima săptămână, ca urmare nu știm consumul mediu, fiindcă nefiind afișat al bord. Valorile sunt determinate citind contorul dedicat stației de încărcare de acasă și includ pierderile din timpul încărcării.

Având suficiente valori de consum mediu săptămânal, comunicate de Marius incepand cu 1 iunie 2020, putem interpola o curbă de consum mediu pe termen lung (10 luni) pentru VW e-Up!.

Deși parcursul săptămânal a rămas sub 400 km, în perioada de vacanță și cu ocazia celor două drumui la Iași, Marius a depășit 800 și chiar 1000 km cu buburuza lui, fără cea mai mică problemă, după 10 luni și peste 17.000 km, așa cum subliniază cu bucurie și mândrie pentru alegerea făcută.

In continuare am reprodus mesajul primit de la Wiwi, care dovedește că în situația complicată generată de defecțiunea Skodei și lipsa piesei de schimb, întotdeauna există oameni binevoitori dispuși să întindă o mână de ajutor.

Cum scriam în episodul trecut:

„In 8.04 seara am adormit cu gândul că a trecut deja o lună și noaptea am visat ca m-au sunat de la Porsche Timișoara că mașina e OK. N-a fost să fie.”

Imagine preluata de pe site-ul Porsche Timișoara

A mai trecut și săptămâna 12-18.04 fără vești. Nu i-am contactat nici eu pe cei de la Porsche. Îmi imaginam că și pentru D-nul Andrei Raducanita, Consilier Service (persoana de contact, pentru mine) este frustrant să-și tot ceară scuze pentru vina altora.

In 21.04 mi-am zis să mai fac o încercare și surpriză:

Joi am deschis într-o doară aplicația MySkoda, care conform avertizării lui Jani Kapusy, nu reușea nici să-l localizeze pe GO-e, fiind deconectată de pe mașină pe durata lucrărilor.

Rezultat surpriză, mașina a fost în probe și vineri la ora 10:37 a sosit mult așteptatul telefon că mașina e gata. Uraaa!

Nerăbdarea era mare, dar și traficul pe ieșirea din oraș. Pe intrare era și mai și, așa că am hotărât să ne întoarcem pe centură.

 GO-e gata de zbor

Am plecat voinicește cu GO-e urmat de Doina cu Bolovanul (Skoda Karoq).

Pe drum am făcut câteva teste, să ne dumirim dacă și când se aprind luminile de frână, dacă se merge cu „one pedal drive”. Se aprind doar când iei piciorul de pe accelerator.

In sfârșit acasă după 47 de zile, alături de Skoda Karoq, care a consumat motorină de 300 RON în absența lui Citigo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.