PLUS 124% pentru electrice în Germania, pe o piață auto în retragere cu 32% fata de anul trecut

Alături de Franța, Germania a oferit la începutul lunii iunie subvenții mai generoase pentru automobile electrice si hibrizi plug-in.

Clienții celei mai mari piețe auto din Europa au reacționat așa cum era de așteptat , generând o noua dilema pentru executivii auto, care afirma că „în Europa cumpărătorii nu sunt interesați de automobile electrice„.

Statisticile dovedesc o cu totul alta poveste, fiindcă în timp ce piața auto a rămas în iunie cu 32% sub nivelul de anul trecut, cea pentru vehicule electrice și hibrizi plug-in a crescut cu 124%!

Creșterea se datorează în primul rând hibrizilor plug-in (+274%), promovați intens în Germania, cu scopul prelungirii agoniei puternicei industrii de motoare termice.

Scăderea clasicelor și creșterea electricelor are același efect ca peste tot în lume: o creștere a penetrării segmentului ce se încarcă de la priză la 7.8% din vânzările de automobile noi, în prima jumătate a anului 2020, de la 3% la finalul anului 2019.

Mai reținută decât „ofensiva” clienților francezi din luna iunie, creșterea livrărilor în Germania se datorează în primul rând livrărilor de modele VW, Audi, Skoda, Seat și Porsche ale grupului Volkswagen, care deține in prezent 27% din piața mașinilor electrice cumulata cu cea a hibrizilor plug-in.

Comparativ cu Franța, numărul relativ mic de automobile 100% electrice vândute în Germania poate fi pus și pe seama așteptării și așteptării și așteptării noului VW ID 3.

Dacă în luna septembrie încep livrările, ID 3 se va instala cu ușurință pe locuri fruntașe. Rămâne însă de văzut dacă Tesla încearcă să strice petrecerea cu un vapor, doua, de Model Y, trimise tocmai la timp ca să răpească zumzetul din media germană si mai ales europeana, care ar putea avea un atac instantaneu de Schadenfreude, o noțiune foarte germană, care ar putea fi oarecum tradusă cu „bucuria de necazul altcuiva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.