Polestar 2 – prezentare si productie (episodul I)

Polestar 2 lipseste adesea din lista viitorilor concurenti pentru actualul lider mondial, Tesla Model 3, cu toate ca automobilul 100% electric al grupului Geely are la baza inginerie solida suedeza de performanta, finante asigurate de grupul privat cu ambitii globale Zhejiang Geely Holding si o larga baza de productie eficienta in China.

Polestar 1 la Salonul Auto din New York

Cele mai multe comentarii legate de Polestar din ultimul an au fost generate de primul model, Polestar 1, al fostei firme specializata in innobilarea modelelor Volvo. Seria mica de 500 bucati pe an, planificata pentru urmatorii trei ani si pretul ridicat, va transforma Polestar 1 mai degraba intr-o vedeta de film, asa cum a fost si coupe-ul anilor 60 (cine isi mai aminteste de urmaririle spectaculoase din serialul Sfantul?), din care isi trage liniile simple, pur sange scandinav.

Fabrica Polestar din Chengdu, China

In urma cu o luna, Polestar anunta ca, odata cu deschiderea noii fabrici din Chengdu, unde se va asambla coupe-ul Polestar 1, a fost inregistrat si codul WMI (World Manufacturer Identifier), care consfinteste statutul de producator auto idependent. Polestar 2 va fi produs in uzina din Luqiao a grupului Geely, profitand de sinergiile posibile intre produsele Volvo si Lynk&Co, cladite pe aceasi platforma comuna, denumita CMA.

In paralel cu pregatirile de productie, echipa de marketing a demarat Polestar 2 Road Show in luna aprilie in China, luna mai in Europa, trecand oceanul spre coasta de vest SUA in iulie. Ne-am intersectat cu caravana de prezentare la IAA – salonul auto de al Frankfurt, unde primul model 100% electric din familia Volvo – Polestar a fost expus in containerul de prezentare dedicat turneului mondial.

In luna octombrie turneul european se va incheia incheia la Oslo, marcand astfel importanta Norvegiei pe harta electromobilitatii, alaturi de China, unde a inceput turneul, cea mai mare piata globala pentru autovehicule electrice.

Interior Polestar 2

Despre ce ne-a placut cel mai mult la Polestar 2, in urmatorul episod, dedicat unui competitor foarte capabil pentru liderul mondial actual in clasmentele din SUA, Europa si cel global pentru automobile electrice, Tesla Model 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.