Tesla Model 3 domina vanzarile in Europa dupa primele 8 luni

Cu toate ca livrarile in Europa au inceput in luna februarie si dificultatile logistice, cu intrarzieri inevitabile la transportul masinilor cu vaporul din California pana in porturile Zeebrugge si Bremerhaven, ridica obstacole considerabile pentru Tesla, Model 3 continua sa conduca detasat in clasamentul alcatuit dupa numarul de bucati livrate.

Clasamentul european este intocmit dupa numarul inmatricularilor.
Cel al incasarilor din vanzari ar plasa Tesla intr-o pozitie si mai dominanta.

In lista celor mai vandute masini electrice sunt doar doua modificari fata de prima jumatate a anului, Renault Zoe depasind BMW i3 si Hyundai Ioniq intrand in top 10, inaintea Smart-ului fortwo.

Intr-un articol publicat vara trecuta in revista online 24auto.ro intitulat „2019- anul SUV-urilor electrice !” prognozam ca noile modele de la Jaguar, Audi, Hyundai, Kia si Mercedes vor avea un cuvant de spus in clasamentul european si nu numai. Iata-le instalate in ordinea Kona, e-Tron, i-Pace, Niro intr-un grup compact, ce ocupa pozitiile din mijlocul clasamentului, insumand aproape 40.000 de unitati vandute, desi livrarile sunt cu mult in urma comenzilor.

Pentru 2020 ne asteptam ca macar pentru Hyundai Kona livrarile sa se accelereze, dupa inceperea asamblarii in Slovacia si Mercedes EQC sa apara in top odata cu atingerea cadentei de serie.

Dupa toate noutatile electrice prezentate de producatorii europeni la IAA -salonul auto de la Frankfurt, ne asteptam ca anul 2020 sa fie unul de cumpana pentru electromobilitate, cu o batalie interesanta pentru suprematie intre Tesla Model 3 si VW ID 3.

Cu toate ca ID 3 are avantajul major al terenului propriu, fiind asamblat la Zwickau, Tesla va aproviziona Asia de la noua fabrica din Shanghai, prin urmare alte 3000 de exemplare pe saptamana vor fi disponibile pentru Europa.

Sursa informatiilor de inmatriculari: EVsales

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.