Prima luna electrica cu Skoda Citigo-e iV

Acum o luna am preluat masinuta de la dealerul local, unde a fost livrata prin bunavointa celor de la Compexit Cluj. La Timisoara a fost pregatita cu grija, pentru livrare si incarcata 100% cu electroni. Le multumesc pentru ajutor.


Fericitul eveniment a fost imortalizat intr-un fotoreportaj
Apoi au mai urmat cateva articole despre acomodarea, primele noastre experiente cu GO-e si un drum in tandem cu veteranul Ionica.


Nu m-a pasionat niciodata sa tin evidenta pretului si consumului de combustibil la termicele care s-au perindat prin “garajul” familiei noastre. Am incercat totusi sa fac o analiza a avantajelor electromobilitatii, pentru un anumit gen de utilizare.

La preluare, 5,7km la bord si incarcare 100%.


In aceasta perioada, exceptand cele doua incarcari scurte (de scolarizare) la Lidl si Kaufland, am incarcat doar acasa in garaj. O incarcare a fost si test de incalcare intre extreme, de la ~12,5% (intrarea pe rezerva de 50km) pana la 100% care a durat ~15ore. Pe langa asta am mai facut 2 incarcari partiale, peste noapte.


Aplicatii Skoda-connect si Move&Fun

Cam la o saptamana dupa preluare, m-a sunat seful de vanzari de la Compexit sa ma intrebe daca s-a ocupat cineva de la dealerul din Timisoara sa-mi instaleze pe telefon aplicatiile Skoda-connect si Move&fun. Cum nu sa intamplat asta, ma rugat sa le instalez, printre altele si pentru a aparea in sistemul informatic Skoda ca livrata.

Meniul de start. Apasand pe ecranul din centru se trece in submeniurile de stare.


Ar fi fost datoria lor, dar cum nu am preluat-o de la Cluj, nu a fost sa fie.
La varsta mea, ma acomodez mai greu cu noile tehnologii IT. Am reusit totusi sa le instalez.

Skoda-connect e chiar fain si util. L-am instalat pe 2 telefoane, al meu si al sotiei, cu acelasi user si parola.

Autonomie estimata. Date privind deplasarea de la pornire.
Apasand pe ecranul din stanga se trece in submeniurile de stare.
Apasand pe casete se pot afla date suplimentere (ex. recuperarea).
Apasand pe simbolul asemanator cu cel de equalizer se poate comuta intre datele de deplasare de la pornire si cele totale.

Indicatia de timp pana la incarcarea completa este informativa si nu neaparat exacta.

Pentru setarea climatizarii se pare ca trebuie stabilita ora de plecare. N-am incercat-o.


Pozitia de parcare cu toate ca pare banala, poate fi o functie extrem de utila intr-un spatiu necunoscut, oras nou, parcare foarte mare cu mai multe intrari/iesiri.

Cu aplicatia Move&fun inca nu m-am lamurit cat e de utila si cum sa o folosesc optim. Nu sunt amator de discoteca la volan. O functie simpatica
e “Drive green” care te ajuta sa-ti optimizezi stilul de condus spre cat mai economic. Navigatorul e de speriat. Vorbeste un amestec de engleza si romana pocita. Distantele le spune in engleza si indicatiile incearca sa le spuna in romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.