Proiectul Electromobilitate – echipa Tesla în creștere rapidă

Despre recordurile de producție și livrări realizate de Tesla în primele trei trimestre din 2021 s-au scris nenumărate articole, la fel și despre recordurile pe bursă.

In microuniversul electromobilistic găzduit de proiectul Electromobilitate, fenomenul Tesla este într-un fel la început de drum, deși cele două Model 3 LR, tracțiune spate în specificație US, veteranele ce și-au început cariera în noiembrie 2018 și martie 2019, se apropie de 80.000 km parcurși fără probleme.

În paralel cu livrările de Dacia Spring, care a atras un public interesat de cel mai mic preț pentru un automobil nou (după scăderea subvențiilor), au început și cele lansate prin reprezentanța Tesla din București.

În cazul colegilor noștri, Marius și Darius, decizia de a migra spre Tesla, după un prim an alături de VW e-Up! și Renault Zoe, își are rădăcina din înțelegerea mai profundă a nevoilor proprii în raport cu oferta actuală. La fel și în cazul lui Silviu și Ovidiu, care vor trece cât de curând de la Peugeot e-2008 la Model 3.

Fie că este eficiența, sau ușurința de încărcare în rețeaua Super Charger, care justifică cheltuiala considerabil mai mare, o componentă majoră este și mirajul Tesla, lansat la scară globală odată cu Model 3.

Model 3 în Europa

Ajuns în Europa în 2019 la mijlocul lunii februarie, Model 3 avea să devină în scurt timp un succes la public, chiar dacă presa de specialitate i-a făcut o primire foarte rece. Livrările cumulate pe principalele zece piețe europene, dovedesc că cererea pentru Model 3 este în continuare în creștere.

Sursa: EU EVs

Importate inițial din Fremont, California, cele trei variante de Model 3 sosesc în prezent în porturile europene cu vapoare încărcate cu mașini produse la Shanghai. Cât de diferite sunt acestea, față de veteranele noastre, am avut ocazia să constat prin amabilitatea lui Marius la Păltiniș, cu ocazia ultimei ediții ElectRoMania.

Chiar și exemplarele noastre timpurii au evoluat mult prin numeroase update-uri de soft, dar evoluția suspensiei și direcției au făcut plimbarea pe serpentinele și denivelările Păltinișului, cu exemplarul deținut de Marius, cu mult mai plăcută. Dincolo de îmbunătățirile ușor vizibile, cum sunt consola nouă sau de acționarea electrică a portbagajului, cele ascunse (pompa de căldură, suspensia, direcția) ridică plăcerea condusului și eficiența la noi cote.

Model 3 în echipa proiectului Electromobilitate

Celor două veterane, s-a alăturat în primăvara primul Long Range Dual Motor în specificație europeană, achiziționat de Tudor la Arad. A urmat exemplarul lui Marius (SR+) și al doilea Long Range Dual Motor, parcat de Andrei (TM) în garajul nostru virtual.

Prima întâlnire a celor mai noi modele din garajul nostru virtual

În timp ce caravana electrică Trans Carpatica șerpuia tăcut pe cele mai frumoase trasee din Carpați, Andra și Darius au făcut drumul la București să ridice exemplarul lor, despre care sper să aflam în curând cat mai multe noutăți. Cu siguranță vă amintiți de numeroasele articole și video-uri produse de Darius cu și despre ZOE, de care au fost extrem de mulțumiți, cu excepția unor probleme de soft, semnalate la timpul potrivit.

Primele informații de exploatare

În timp ca Marius (PH) și Andrei (TM) au ajuns la a șasea săptămână de raportare, Darius a plasat prima steluță pe graficul de consum cu valoarea medie realizată pe drumul de la București la Timișoara.

Vom urmări cu mult interes evoluția echipei Tesla în cadrul proiectului Electromobilitate, acuma când patru exemplare în configurație europeană circula în condițiile specifice de trafic din România. Ocazional vom aminti de aventurile electrice mai semnificative alături de TM 3 și TVG, din respect pentru pionieratul electromobilistic parcurs alături de aceste două exemplare din producția timpurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.