IONIQ 5 la cote maxime

Prima zi – încălzirea

În prima zi a raidului 100% electric Trans Carpatica am parcurs o călătorie frumoasă alături de Tudor cu Peugeot e-208 și invitatul nostru Teo, de la Timișoara peste Munții Semenic la Băile Herculane, unde ne-am întâlnit cu Paul pentru a ne călăuzi pe etapa până la Târgu Jiu, prin Baia de Arama, cu o vizita la Ponoarele.

In această primă etapă de încălzire am atins 887 m altitudine la Brebu Nou și 900 m la traversarea din valea Cernei la Baia de Aramă.

A doua zi – cota maximă 1700 m

Vremea superbă, absența zăpezii de pe crestele din depărtare, într-o dimineață cu vizibilitate perfectă și informațiile culese de pe pagina oficială CNAIR, ne-au lăsat sa visăm la o traversare a munților peste Transalpina. Câteva semne pe drum ne-au avertizat că celebrul Drum al Regelui este închis accesului public, dar am decis să mergem până unde este permis.

După câteva poze frumoase făcute la o altitudine de 1715 m, sub vârful Păpușa (2136 m), ne-am întors pe același traseu, coborârea cu o electrică fiind la fel de spectaculoasă ca și urcarea, și am continuat călătoria spre Râmnicu Vâlcea, unde electro-leul era programat pentru o încărcare la Hypercharger Moon (300 kW!) de la Nurvil.

O mică paranteză pentru cei ce intenționează să încarce la Hypercharger. Merită din plin o vizită în sowroom-ul Nurvil, unde veți găsi o frumoasă replică a modelului Audi Quattro condus de Walter Röhrl la Pikes Peak.

Cu această ocazie să ne amintim că recordul în vigoare pentru cea mai celebră cursa montană americană a fost stabilit de Romain Dumas cu un prototip 100% electric al grupului VW denumit ID. R.

De la Vâlcea la Pitești și până la Câmpulung am părăsit drumurile liniștite de munte, pe care am planificat Trans Carpatica și ne-am împotmolit în șantierele de pe Dealul Negru, în haosul de la coborârea de pe autostradă la Pitesti-Stefănești și în excesele grosolane de viteză prin localități până la Câmpulung.

Dar acolo aveam să ne întâlnim cu Marius, iar șoferii și pasagerii s-au rotit în mașini, oferind astfel posibilitatea unei experiențe electromobilistice cât mai complexe pe traseul Rucăr – Bran – Poiana Brașov, cu alte două ascensiuni tăcute, line și curate la cote înalte.

De la Câmpulung până la Deva, prin Moldova, Maramureș și peste Munții Apuseni, povestea călătoriei noastre va continua în interpretarea lui Marius, după un aperitiv savuros servit de Andrei și după ce ați citit impresiile colectate de Laurențiu, proprietar de ID.4, la volanul noului IONIQ 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.