„Puterea de a alege”

Intr-o conjunctura favorabila, cu sprijin guvernamental suplimentar pentru vehicule electrice, producatorii par sa se intreaca in lansarea de modele noi, care capteaza titlurile si genereaza inevitabil comparatii.

BMW iX3

Oliver Zipse, CEO BMW, prezinta iX3

„The power of choice” este strategia lansata inainte de preluarea de catre Oliver Zipse a conducerii producatorului premium german, dar la care a contribuit din plin, promovand platformele mixte, care sa poata fi echipate cu motoare pe benzina, diesel, hibrizi si – daca trebuie – electrice.

Am descris pe larg de ce BMW iX3 are toate caracteristicile unei creatii din obligatie, nu din dragoste pentru masini electrice. Intr-un fel este de inteles ca dupa ce inginerii au avut (aproape) mana libera in proiectele i3 si i8, initiate cu mai bine de zece ani in urma sub deviza „Born electric”, dar vanzarile nu au fost pe masura asteptarilor, a doua incercare pe calea electrificarii sa fie mult mai prudenta.

Sursa informatiilor: EVdatabase.org

Chiar daca Mustang Mach-e si Tesla Model Y nu sunt automobile premium dupa unele opinii, doar tehnologic foarte avansate, cu siguranta sunt masini electrice performante, cu care iX3 se va intalni pe piata concurand pentru buzunarul clientilor, imediat dupa lansarea in Europa.

In categoria premium, competitorii directi vor fi Jaguar i-Pace, Mercedes EQC si viitorul Audi e-tron Q4 cu acelasi rafinament, de care suntem siguri ca iX3 nu va duce lipsa, dar cu performante mai bune.

Este oare posibil ca „puterea de a alege” a clientului sa aiba un inteles cu totul neintionat pentru BMW si in loc de benzina, diesel, hibrid sau electric, sa se transforma in Mustang, Tesla, Jaguar, Audi sau Mercedes?

Daca e sa dam crezare unui sondaj de opinie publicat de revista Automobilwoche, 50% din clientii germani sunt sceptici sa cumpere un automobil electric asamblat in China, chiar daca par dispusi sa accepte ca o multime de componente utilizate pe liniile de asamblare germane provin din China.

Tocmai in aceasta categorie „proiectat la Muenchen, fabricat la Shenyang” cade noul BMW iX3, o alternativa cu design clasic in gama SUV-urile electrice. Noi ii dorim mult succes si vom urmari cu mare interes duelul cu Model Y MIG (Made in Germany), asamblat la Berlin incepand din toamna anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.