Renault ZOE, Peugeot e-208 și Opel Corsa – bilanț luna noiembrie

In timp ce vedeta europeană a ultimului deceniu Renault ZOE își ia rămas bun, făcând loc Megane-ului, prezența în parcul auto electric va rămâne consistentă pentru încă multi ani, ZOE devenind un model căutat pe piața second hand.

Împreună cu rivalul francez Peugeot e-208 și derivatul Opel Corsa, sub-compactele reprezintă aproape 11% din parcul auto 100% electric românesc și – în variantă second hand – formează o ofertă mai spațioasă și cu autonomie + viteză de încărcare mai bună decât Spring-ul atotputernic la ora aceasta în România.

Urmărind relatările proprietarilor ce colaborează de mai bine de doi ani la proiectul Electromobilitate, veți afla cum se comportă aceste modele pe termen lung, care au fost costurile cu încărcarea și cele cu reviziile și piesele de schimb.

Dincolo de variația consumului, autonomiei și a vitezei de încărcare în funcție de sezon, veți afla problemele întâmpinate și modul de (ne)rezolvare în service, care au dat suficiente bătăi de cap proprietarilor, așa cum am aflat de la Ciprian (ZOE, Gura Humorului) sau Adrian (Opel Corsa) din articolul:

Sursa: RO e-mobility index, noiembrie 2022

Cu toata supărarea adunată de Adrian, alți trei proprietari de Corsa cu care colaborăm începând din 2020 (Răzvan și Dan din București și Claudiu din Alba Iulia) au fost și rămân mulțumiți de mașinile lor. Numărul mic de exemplare înmatriculate în țară, poate fi pus mai degrabă pe lipsa de interes a grupului Stellantis, care produce doar strictul necesar pentru evitarea amenzilor europene, la depășirea cotelor de CO2 pentru întreaga flotă produsă.

Bilanț pentru luna noiembrie

Clasamentul consumului mediu din luna noiembrie, consolidează poziția ZOE în jumătatea din stânga, în timp ce electro-leul Laurei și Corsa lui Claudiu joacă pe extrema dreaptă.

Deși au două cazuri de utilizare total opuse, Laura parcurgând drumuri scurte în Timișoara, în timp ce Claudiu aleargă în zona Alba Iulia și spre munții Apuseni, consumul mediu ridicat are impact asupra autonomiei, dar nu și a costurilor, ambii încărcând mașinile acasă, la prețul energiei casnice.

Bogdan parcurge drumuri scurte în Bucuresti cu 208-ul său și a reușit să se poziționeze în centrul domeniului de consum, dar și al costurilor cu încărcarea în luna noiembrie.

Márton ne-a comunicat costuri ZERO cu ZOE pentru luna noiembrie, bazându-se exclusiv pe cupoane Kaufland la Târgu Mureș.

Consumul mediu săptămânal

Variația consumului mediu reflectă creșterea obișnuită din sezonul rece, începută în urmă cu șase săptămâni pentru Laura (208 – model 2020), Claudiu (Corsa) și Bogdan (208 – model 2022).

Renault ZOE

Márton fiind „ultimul mohican” al raportărilor săptămânale, am trecut la o reprezentare lunară a valorilor comunicate de echipa ZOE.

Din pacate mașina lui Ciprian (ZOE, Gura Humorului) rămâne în service în așteptarea unei piese de schimb pentru a doua lună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.