Experiența pe caniculă cu Renault Zoe ZE 50

JURNAL DE BORD: 5409 km

Drumuri de vară

Se spune că fericirea nu stă în lucrurile pe care le avem, ci în experiența pe care o trăim alături de acestea. Cred că este foarte adevărata zicerea, dacă mă gândesc la momentele pe care le petrec zi de zi la volanul acestei mașini, care se comportă foarte bine în acest sezon (foarte) cald pe care îl traversam.

E foarte adevărat că ziua mea începe destul de devreme, când temperatura ambientala e încă una rezonabila, cam 19-20 grade C, dar pana la terminarea turei zilnice pe care o fac și cei aprox. 100-120 km parcurși deja intru în zona roșie, la temperaturi de 30 grade și chiar mai mult.

Am observat că în momentele când stau la stația de încărcare, la o temperatura de peste 23-24 grade, sistemul de răcire al bateriilor intră din când în când în funcțiune și se aude destul de tare. Eu îl consider un semn bun, că acesta lucrează și își face treaba.

Din câte îmi dau seama, deși nu am o situație foarte exacta, consumul de curent utilizând non-stop climatizarea automată, nu este afectat vizibil, aceasta fiind însă o apreciere lipsită de acuratețea unor cifre exacte, fiind mai mult o apreciere generală.

Asta din păcate, pentru ca mașina nu dispune de un sistem de măsurare exacta a cantității de electricitate absorbită la încărcare. Eu mă ghidez doar după procentele de baterie pe care le afișează, raportat bineînțeles la capacitatea cunoscută a bateriei.

Oricum, dacă e să mă iau după aplicația de smartphone pe care o utilizez pentru înregistrarea parcursului și a cantității de curent încărcate în sesiunile parțiale pe care le fac, consumul mediu de la începutul utilizării și pană acum este de cam 13,5 kWh la 100 km, ceea ce mie mi se pare decent.

Drumuri bune și mai răcoroase tuturor și aventura continua…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.