Rezultatul înmatriculărilor din Norvegia după patru luni

Privind piața norvegiană ca un barometru al succesului numeroaselor modele la un public bine educat în domeniul vehiculelor electrice, înmatriculările din prima treime a anului 2021 pot fi un vestitor timpuriu al succesului pe alte piețe.

După patru luni de vânzări, statistica înmatriculărilor din 2021 conține 70 (!) de modele 100% electrice, o dovadă a interesului tuturor producătorilor de a testa interesul europenilor, începând cu Norvegia.

Pe primul loc al clasamentului, dupa luna aprilie, se afla Audi e-tron, câștigătorul preferințelor publicului din 2020, urmat de noul model SUV VW ID.4 cu 1.700 de înmatriculări în luna aprilie.

Sistemul de livrări în valuri, ce țintesc finalul fiecărui trimestru, practicat de Tesla, a lăsat Model 3 să alunece pe locul trei cu ZERO livrări în aprilie.

După veteranul Leaf, care este cel mai bine vândut automobil electric în Norvegia cu peste 67.700 exemplare în circulație, s-au instalat solid Volvo XC 40 recharge și Polestar 2, două interpretări diferite ale unui automobil electric, care se bazează pe aceeași tehnologie și platformă. Între ultimele patru clasate din top 10 norvegian regăsim Hyundai Kona, Peugeot 2008 și Kia Niro, despre care am aflat multe detalii în ultimul an, prin participarea a 12 proprietari cu aceste modele la proiectul Electromobilitate.

Alte modele înmatriculate în primele patru luni din 2021

Între cele 70 de modele din statistica norvegiană am mai remarcat:

  • MG ZS – în urcare pe locul 11
  • Toyota Proace – stabil pe locul 12
  • VW ID.3 – pe locul 15 (?)
  • Skoda Enyaq – intrat direct pe locul 20, cu 325 livrări în aprilie

Că nu toți proprietarii apreciază ID.3 atât de modest ca norvegienii, rezultă dintr-un comentariu la o postare pe grupul Mașini Electrice, care lansa întrebarea: Ce preferați, Peugeot e-2008 sau VW ID.3?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.