S14 Status ID.3 și Megane – Marcel parchează al doilea Megane în garajul nostru virtual

Introducere

Colegul nostru, Marcel (HD) face parte din proiectul Electromobilitate cu mult înainte de achiziția unui Spring, ca autor pe blog după test drive-uri oferite la Deva cu Hyundai Ioniq și Tesla Model 3 în 2019.

A participat la evenimentele de promovare a mobilității electrice de la Alba Iulia (2022), Vatra Dornei (2023), teste paralele și a doua ediție Transcarpatica. Pe scurt, Marcel a contribuit substanțial la cronica echipei sale și zestrea de e-cunoștințe (e-knowledge) specifice mobilității electrice, prin experiențele culese și împărtășite după 75.000 km la volanul Spring-ului.

In prima săptămână a lunii aprilie, Marcel a făcut trecerea către clasa medie, cu un Renault Megane E-Tech, versiunea Equilibre, cu acumulator de 60 kWh. Din prima zi l-a parcat în garajul virtual al proiectului nostru alături de colegul de marcă, George (Ineu), și gazdele lor, echipa VW ID.3.

Datele Echipei

Totalul kilometrilor parcurși săptămâna trecută atinge suma de 3025 km, cu un consum mediu de 16,1 kWh/100km.

Consumul mediu săptămânal

Începând din prima săptămână, Marcel (Megane, Deva) a transmis o valoare medie aflată la jumătatea domeniului între cei doi utilizatori ai ID.3-urilor pe distanțe foarte scurte, Alex la București și Călin la Cluj și cei doi utilizatori ai mașinilor pe distanțe mai lungi, George cu naveta Ineu-Arad și Marcel (ID.3, Cluj) cu naveta zilnică și drumurile la Satu Mare.

Domeniul echipei ID.3

După al doilea sezon rece se conturează valori mai bune realizate de actuala echipă ID.3: Alex (B), Călin (CJ) și Marcel (CJ). Rezultatele lui Dan (TM) le vom vedea la finalul lunii aprilie. Dezbaterile continuă, în ce măsură este contribuția update-ului de soft pentru platforma MEB, sau cel al cazurilor diferite de utilizare?

In direct cu colegii noștri

Marcel – ID.3, Cluj

 • Distanță parcursă: 1218 km
 • Consum: 15,01 kWh/100km
 • Incărcări: 152,81 kWh
  • 5xAC 90,31 kWh
  • 2xDC 64,5 kWh
 • Cost: 0 Ron

Săptămâna a început din nou cu vremea capricioasă prin zona Clujului. Majoritar drumuri lungi și astfel consumul s-a pastrat destul de acceptabil.
Drumurile de oraș din timpul săptămânii au fost compensate în weekend cu două drumuri lungi, consumul așezându-se așa cum îi șade bine la început de primăvară, spre 13 kWh/100km.

Marcel – Megane E-Tech, Deva

 • Consumul la preluarea de la reprezentanță: 22,6 kWh/100km, însă acesta a scăzut până la 18,2 kWh/100km după 1600km (in momentul raportării, între timp s-au mai adunat vreo 200 km);
 • Distanța parcursă de la preluare: 1640 km;
 • Consum „climă si altele”: 2,6 kWh/100km.

Este un salt înainte față de experiența acumulata pe parcursul a 75.000 km cu Dacia Spring, iar acum mai mult stau în mașină să mă plimb. Urmează detalii și imagini într-un articol dedicat.

Alex – ID.3, București

 • Distanța Parcursă; 27 km;
 • Consum: 22.1 kWh/100km;

Recunosc că abia aștept să mai adaug kilometri ID.3-ului, dar minimizez deplasările în scoică cu cea mică.

Călin – ID.3, Cluj

 • Distanța Parcursă: 38 km, doar urban;
 • Consum: 21,3 kWh/100km.

Distanța a fost împărțită în două drumuri, fără încărcări sau costuri.

George – Megane E-Tech, Ineu

 • Distanța parcursă: 502 km;
 • Consum: 14.4 kWh/100km;
 • Costuri Incarcare: 0 Ron,

A fost o săptămână cu temperaturi scăzute (-1/7) grade în general, cu ninsori, ploi și vânt puternic în majoritatea zilelor, ceea ce se reflectă și în consum față de săptămâna anterioară.

Încă sunt cu anvelopele Gooodyear allseason, norocul meu, iar săptămâna ce vine le păstrez pe mașină, pentru siguranță. De asemenea, comparând cu colegii care au luat anvelope de iarnă ce sunt cu indice de consum ClB sau chiar C, acestea sunt indice A, fapt ce se reflectă într-un consum mai scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.