3 aniversări – 3 cazuri de utilizare: Claudiu – Opel Corsa (episodul 1)

Așa cum am anunțat recent, în articolul despre sărbătoarea primului secol al fostei mărci britanice MG, săptămâna este dedicată celor trei aniversari din echipa proiectului Electromobilitate.

PRIMUL AN: Claudiu – Opel Corsa, Alba Iulia

Pentru cine nu își amintește de palpitanta călătorie de iarnă de la Constanța la Alba Iulia cu un Opel Corsa nou nouț, despre care Claudiu și tatăl său nu știau mare lucru, fiind prima ”electrică” din familie, articolul Aventuri la primul drum cu Corsa-e de la Constanța la Alba Iulia este o excelentă introducere.

Pe lângă informațiile săptămânale transmise de Claudiu, au urmat alte contribuții pe blog cu articole și descrieri amănunțite a unor probleme întâmpinate și rezolvate, cu calm și răbdare, în service.

După 12 luni, participarea la proiectul Electromobilitate se încheie cu un bilanț frumos, marcat de datele transmise, articolele publicate și o scurta participare la electro-sezătoarea de la Ciugud, Păuca și Alba Iulia.

Pe parcursul acestor 12 luni, am monitorizat pentru Claudiu în cadrul proiectului un parcurs de 33.956 km, pe care a realizat un consum mediu de 18.2 kWh/100km, cu variațiile obișnuite între sezonul rece și cel cald.

Consumul mediu rezultat din valorile săptămânale comunicate de Claudiu pe parcursul a 12 luni, este mai mare cu 16% decât cel indicat de EVdatabase.

Sursa: EVdatabase

Mai interesant decât consumul, care are impact asupra autonomiei, dar în mai mică măsura asupra cheltuielilor de încărcare, a fost parcursul neobișnuit de ridicat în categoria sub-compactelor participante la proiect, cu excepția lui Radu – Renault Zoe, Crivina (PH).

O privire la distanțele acoperite în fiecare săptămână explică totalul de aproape 34.000 km monitorizați pe parcursul primului an, cu mult mai ridicat decât cel al colegilor din echipa Stellantis (Laura, Timișoara, și Bogdan, București, ambii cu Peugeot e-208).

Până Claudiu va găsi, după Sărbători, timpul necesar unui rezumat al primului an alături de echipa proiectului Electromobilitate, așa cum se vede de la volanul unui Opel Corsa, îi mulțumim pentru colaborare, informațiile transmise și îi dorim mulți kilometri curați și tăcuți în continuare.

(VA URMA – episodul 2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.