S33 – Status ID.3 și vești proaste despre Megane E-Tech

Noutățile pe care le așteptam cu toții despre repunerea în funcțiune a Megane-ului lui Marcel (Deva), care zace de patru săptămâni în service în așteptarea unei piese, au sosit, dar au luat o turnură și mai tristă:

 • piesa a sosit, dar acum lipsește SDV-ul necesar montării…

Nu este pentru prima oară când mașina unui coleg este imobilizată pe termen lung în așteptarea unei piese. Seria poticnelilor din service a început în martie 2021 cu Skoda Citigo blocată pentru 47 zile la Timișoara.

A continuat cu un lung șir de intervenții și bâlbâieli la Zoe, despre care a relatat Ciprian (Gura Humorului). Apoi l-au afectat pe Claudiu, de la care avem ultimele noutăți la întâlnirea de la Ciugud, unde a venit cu o mașină de înlocuire, Corsa fiind blocată in service.

Însă nu doar cele mai mici modele din garajul nostru virtual transmit SOS-uri despre lipsa pieselor, durata lungă de livrare și uneori serviciile de calitate îndoielnică, ce lasă de dorit la reprezentanțe. Atât Tudor cât și Peter, ambii din Timișoara, au fost afectați de defectarea radarului și durata lungă de livrare a piesei de schimb pentru IONIQ 5, iar cel mai recent Cristi (Brașov) a stat pe tușă trei săptămâni pentru înlocuirea unei roți la Model Y Performance.

În concluzie, nu totul este roz în universul mobilității electrice, chiar dacă înmatriculările cresc rapid. Entuziasmul clienților ce își pot permite un automobil electric, depășește cu mult pe cel al investitorilor în rețele de încărcare și cu atat mai mult dezinteresul și uneori ostilitatea vizibilă a departamentului de service al dealerilor.

Fiindcă seria veștilor proaste a început cu Megane, să o încheiem cu una bună transmisă de George (Ineu), care desi a trecut la Model 3 LR, încă nu s-a despărțit de Megane:

293 km efectuați cu Tesla și 127 km efectuați cu Megan E-tech (testat în aceleași condiții extreme de temperatură și traseu de navetă cu Tesla pentru a vedea diferențele de consum)

Consum mediu 11.7 kWh/100km la Tesla  si 11.4 kWh/100km cu Megan E-tech. 

George, Ineu

Datele Echipei ID.3 din cadrul proiectului Electromobilitate

Alex – ID.3, București

În săptămâna 14-20 August am parcurs 374 km cu un consum mediu de 13.9 kWh/100km. Am mers atent, dar cu AC-ul pornit mereu, sunt surprins de consum.

Sunt curios dacă în 2033 (în 10 ani) se va inversa raportul Electrice/Termice din poza atașată.

Călin – ID.3, Cluj

Pentru mine săptămâna se încheie cu: 

 • 351 km parcurși în regim mixt 
 • consum : 14,3 kWh/100km 
 • 42,27 kwh încărcați de la panouri , fără alte costuri 

Marcel – ID.3, Cluj

Perioada 14-20/08 arată așa:

 • Distanța parcursă: 1700 km în vacanță prin țară,
 • Consum mediu: 11.4 kWh/100 km,
 • Încărcați: 196.68 kWh
  • 1x220V 30 kWh
  • 2xAC 32.71 kWh 
  • 6xDC 133.96 kWh 
 • Cost încărcări: 156.91 ron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.