Scurt test drive Honda Prologue

Când producătorii tradiționali de automobile s-au trezit din amorțeală și au realizat că au pierdut primul tren spre noua destinație definită de mobilitatea electrică, s-au aruncat cu pasiune în brațele cuiva, care părea mai avansat.

Ford a ales platforma grupului VW (MEB), deși erau notorii problemele cu softul. Honda s-a decis pentru platforma Optium promovată de GM, chiar dacă cel mai mare producător auto american nu prezentase un singur model de succes cu noua arhitectură.

Foto credit: Kodiak Yazzie

Apropos de ”producător american”, Honda are grija să amintească vizitatorilor din show room că în cei peste 30 ani de activitate în SUA, a livrat mai mult de 21 milioane vehicule și asigură peste 367.000 locuri de muncă, pentru care achită peste 17 miliarde USD salarii.

Bravo Honda North America!

Înmatriculări BEV în prima jumătate a anului

Între timp lucrurile s-au schimbat radical pe piața nord americană și, la adăpostul unor tarife uriașe împotriva invaziei din China, clienții au început să găsească și alte opțiuni decât Tesla, așa cum indică raportul Kelly Blue Book al înmatriculărilor pentru prima jumătate a anului.

Mustang Mach-e și gama de modele coreene Hyundai-Kia-Genesis bazată pe platforma E-GMP sunt câștigătorii din primele șase luni, chiar dacă încă la foarte mare distanță de Tesla Model Y și 3. Cu totul remarcabilă este prezența Rivian în top 5, dovedind că startup-urile dedicate ”electricelor” au viitor și în America de nord, nu doar în China.

  1. Model Y – 198.030
  2. Model 3 – 73.552
  3. Mach-e – 22.234
  4. IONIQ 5 – 18.728
  5. Rivian R1S – 16.154

Modele bazate la platforma GM Ultium:

  • Cadillac Lyriq – 13.094
  • Chevy Blazer – 7.234
  • Chevy Silverado – 3.527
  • Chevy Equinox – 1.013

Modele Honda-Accura asamblate pe platforma Ultium (comparație cu veterana TM 3):

  • Honda Prologue – 1535
  • Accura ZDX – 338

Specificații Honda Prologue

Foto credit: Kodiak Yazzie

Test drive Honda Prologue

Într-o zi ploioasă și mohorâtă am răspuns invitației pentru un test drive cu Honda Prologue la dealerul local. Dimensiunile și performanțele sunt aproape identice cu Chevy Blazer, chiar dacă design-ul exterior și interior este diferit, la Prologue informațiile fiind configurabile pe două ecrane.

Cele două modele înrudite se conduc în mod asemănător, cu remarca că volanul Prologue-ului nu revine la fel de repede pe direcția de mers după virajele mai strânse și are nevoie de puțin ajutor. In rest, frâna regenerativă mai puțin intensă și lipsa funcției autohold (?), ar putea fi probleme de setare a parametrilor, despre care agentul de vânzare mi-a mărturisit că nu știe prea multe.

18.1 kWh/100km după 28.2 km pe ploaie

Plimbarea noastră a rezultat într-un consum foarte apropiat de cel înregistrat cu Blazer și Equinox, pe un traseu mixt autostradă și trafic urban pe ploaie intensă. Alunecarea tăcută peste gropile din Motor City a rămas amintirea plăcută de la toate aceste test drive-uri.

In rest, chiar nimic remarcabil, poate cu excepția încăpățânării de a nu oferi un frunk pentru cablurile de încărcare, deși loc ar fi berechet.

In concluzie… aceeași Mărie cu altă pălărie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.