Știri despre Tesla: FSD beta, livrări record, fotovoltaice și altele

Astăzi este o zi în care putem să vorbim despre Tesla. Ieri seară, in timpul conferintei trimestriale cu investitorii, s-au întamplat multe lucruri, așa că avem despre ce să discutăm.

Tesla FSD Beta

FSD (Full self-driving) este funcția pe care Tesla o promite de multă vreme și care ar trebui să permită mașinii să se conducă singură. Ei bine, ieri seară varianta beta a acesteia a început să fie livrată către unii clienți. Aceasta ar trebui să fie folosită cu mare grijă, fiind beta, și soferul să nu ia mâinile de pe volan pentru nimic in lume.

Deja au apărut câteva imagini de la posesori de Tesla care au testat-o. Cine știe, poate aflăm ceva informații si de la Dan, dacă o poate testa în Michigan.

Un video aveți mai jos și mai multe în acest articol. Inclusiv reprezentarea grafică e foarte tare.

+40% mai multe livrări în Q3. In ultimul trimestu Tesla a livrat 139.593 modele electrice, ducând livrările totale pe 2020 la numărul de 318.980 (cu 25% mai multe decât anul trecut). Planul pentru 2020 este unul ambițios, vor să fabrice și să livreze cel puțin 500.000 de bucăti.

Datorită acestor numere cifra de afaceri a Tesla a crescut 39% față de anul trecut, ajungând la 8.771 miliarde de dolari.

Aproape 2200 de locații SuperCharger. Cu 32% mai multe decât în 2019. Dacă vorbim despre prizele individuale, acestea au ajuns la un număr de aproape 19500, adică cu 33% mai multe decât în 2019.

Din păcate, în România tot nu avem încă nici măcar un SuperCharger.

Panouri fotovoltaice. Tesla începe să pună lucrurile în mișcare și pe partea de instălări de panouri fotovoltaice. În ultimul trimestru a reușit să instaleze 57 MW și să ducă prețul panourilor fotovoltaice la 1.49$/W după reducerile de taxe.

Mai mult, au încercat (și reușit) să demonstreze că pot să facă o instalare completă într-o zi și jumătate.

Despre panouri fotovoltaice, puteți citi și din articolul recent a lui Claudiu Suma, care a și-a făcut acasă o instalație fotovoltaică cu propriile forțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.