Astăzi este o zi în care putem să vorbim despre Tesla. Ieri seară, in timpul conferintei trimestriale cu investitorii, s-au întamplat multe lucruri, așa că avem despre ce să discutăm.

FSD (Full self-driving) este funcția pe care Tesla o promite de multă vreme și care ar trebui să permită mașinii să se conducă singură. Ei bine, ieri seară varianta beta a acesteia a început să fie livrată către unii clienți. Aceasta ar trebui să fie folosită cu mare grijă, fiind beta, și soferul să nu ia mâinile de pe volan pentru nimic in lume.
Deja au apărut câteva imagini de la posesori de Tesla care au testat-o. Cine știe, poate aflăm ceva informații si de la Dan, dacă o poate testa în Michigan.
Un video aveți mai jos și mai multe în acest articol. Inclusiv reprezentarea grafică e foarte tare.
+40% mai multe livrări în Q3. In ultimul trimestu Tesla a livrat 139.593 modele electrice, ducând livrările totale pe 2020 la numărul de 318.980 (cu 25% mai multe decât anul trecut). Planul pentru 2020 este unul ambițios, vor să fabrice și să livreze cel puțin 500.000 de bucăti.
Datorită acestor numere cifra de afaceri a Tesla a crescut 39% față de anul trecut, ajungând la 8.771 miliarde de dolari.
Aproape 2200 de locații SuperCharger. Cu 32% mai multe decât în 2019. Dacă vorbim despre prizele individuale, acestea au ajuns la un număr de aproape 19500, adică cu 33% mai multe decât în 2019.
Din păcate, în România tot nu avem încă nici măcar un SuperCharger.
Panouri fotovoltaice. Tesla începe să pună lucrurile în mișcare și pe partea de instălări de panouri fotovoltaice. În ultimul trimestru a reușit să instaleze 57 MW și să ducă prețul panourilor fotovoltaice la 1.49$/W după reducerile de taxe.
Mai mult, au încercat (și reușit) să demonstreze că pot să facă o instalare completă într-o zi și jumătate.
Despre panouri fotovoltaice, puteți citi și din articolul recent a lui Claudiu Suma, care a și-a făcut acasă o instalație fotovoltaică cu propriile forțe.

Nascut in 1989, profesionist in tehnologii IT avand o experienta de peste 10 ani in spate. In prezent conduc o echipa de dezvoltare software in cadrul unei multinationale.
In 2006 am pornit ceea ce se numeste ArenaIT, un blog de tehnologie dezvoltat din pasiune. In tot acesti ani de activitate, blogul a ajuns sa fie un reper in domeniul tehnologiei pe internetul romanesc si este proiectul care ma defineste pe mine ca persoana in online.
Recent am devenit tot mai interesat de ecologie, energie regenerabila si, in acelasi timp, de masini electrice si de aceea am inceput promovarea si testarea acestora pe ArenaIT. Asa l-am cunoscut pe Dan Boboescu, parintele Electromobilitate, un proiect care mi s-a parut inca de la inceput ca fiind unul nobil si caruia mi-as dori sa ma alatur, ceea ce s-a si intamplat.