Tesla Model 3 – bilanț luna Mai și un nou coleg

Bilanțurile la final de lună sunt așteptate cu mult interes, pentru a descoperi experiențele colegilor ce raportează lunar, după ce au încheiat stagiul primului an de colaborare săptămânală la proiectul Electromobilitate.

Veteranul echipei, Marius (Model 3, Campina) ne-a oferit o surpriză cu o raportare dublă, formată dintr-un parcurs propriu și cel al cumpărătorului îndrăgitei EVA.

Am luat legatura cu Ciprian (Timișoara), care ne-a mărturisit că trece printr-o perioadă mai dificilă, după schimbarea locului de muncă, și preferă să transmită datele lunar. Am acceptat cu interes, după ce am monitorizat EVA, cu Marius la volan, pentru 138 săptămâni, în care a acumulat peste 84.000 km fără probleme.

Povestea exemplarului botezat cu drag EVA continuă așadar, devenind cea de-a șasea mașină second hand din garajul nostru virtual. Iată ce ne povestește noul proprietar:

Foarte pe scurt, am 45 de ani, din Timișoara, mi-am dorit Tesla de mult, în special de când au lansat Model 3 (Model S/X nu aș fi avut șanse, din motive financiare) dar am avut alte priorități: casă + panouri, astfel încât, mașina electrică a mai așteptat puțin.

In general, 70% din km parcurși au loc în oraș și împrejurimi. Câteva ieșiri pe an, fie în țară, fie în Grecia la mare, sau alte țări din Europa. Așa cum tot am citit despre persoanele cu mașini EV, de acum, mă aștept să fac și eu mai mulți kilometri prin exterior.

Voi începe să transmit date lunar, fiindcă voi fi destul de ocupat în perioada următoare (schimbare job, deci multe de învățat) și pe viitor, mai vedem.

In luna în care plecăm în excursie în exteriorul orașului, voi face și câteva poze și o descriere separată pentru eventul respectiv, față de datele clasice de consum lunare.

Cam toată viața am fost printre calculatoare, ultimii 4 ani i-am lucrat la Atos, departamentul de HPC (High Performance Computing) și de o săptămână am început la Nvidia, tot la  departament HPC.

Ciprian – Model 3, Timișoara

Bilanț luna Mai

Marius și Ciprian – Model 3, Câmpina și Timișoara

– total parcurs – 1771 km
– kWh consumați – 240
– consum mediu – 13,6 kWh/100 km

Marius (01-16 mai)

 • 643 km, consum mediu 12 kWh/100 km

Ciprian (16-31 mai)

 • 1128 km, consum mediu 14,5 kWh/100 km

Date suplimentare oferite de Ciprian:

 • total încărcări – 216 kWh (49 kWh stații publice și 167 kWh acasă, din panouri foto-voltaice)
 • cost încărcări – 116,34 lei (3 sesiuni de încărcare pe drumul Câmpina – Timișoara, în ziua preluării mașinii).

Daniel – Chiajna

Pentru Luna Mai pot raporta următoarele date :

3620 km efectuați cu un consum mediu conform Tessie de 14,2 kWh/100 km

În baterie au ajuns 552.2 kWh cu un cost de 0 lei.

Raluca și Cătălin – Model 3, Craiova

În luna mai am parcurs 2843 km cu un consum de 15.7 kWh/100 km. În acești km intra și excursia expusă pe blog (Polonia – Germania – Cehia – Ungaria)

Am incarcat 505,51 kWh cu un cost de 751.04 lei (din care 239.94 lei la SuperCharger in Europa).

Temperatura medie a fost 21,7 grade Celsius iar viteza medie 32.8 km/h.

Andu – Model 3 LR, București

Luna aceasta a fost una plina, competitia de la Targu Mures, Eco Challenge, Cat & Mouse, drumuri pana la munte si de asemenea o calatorie pana la Giga Factory Berlin.

Datele lunii acesteia conțin doar o parte din calatorie, 31 mai prinzându-ne pe întoarcere în Bratislava.

Raportul lunii:

 • Distanta parcursa: 6577 km
 • Consum mediu: 18.2 kWh/100 km
 • Cost total: 1800.87 lei
 • Cost mediu/100 km: 27.38 lei

Alex D. – Model 3, Săbăreni


O luna Mai, cu un consum si mai bun, avand in vedere temperaturile ideale. Astfel, va prezint datele adunate de Tesla Model 3 SR+ pe toata perioada acestei luni:

Alex G. – Model 3, București

Luna Mai a cuprins mai multe drumuri pana la Brasov, unde am reusit sa incarc de cateva ori gratis la incarcatoarele oferite de primarie, in afara de drumurile zilnice prin Bucuresti si Ilfov. 

Am depășit 32.000 km in 15 luni fara nici un fel de problema, cu doar 2 schimburi de filtre facute de mine in curte.

Perioada : 1 – 31 Mai

 • Distanta : 2624 km
 • Consum mediu : 13.1 kWh/100km
 • Consum total : 344 kWh
 • Incarcare : 414 kWh
 • Cost incarcare : 110 lei 

Monica și Dan – Model 3 LR rwd, Motor City (Michigan)

Luna Mai a fost plină cu experiențe electromobilistice interesante. In prima parte, am finalizat turneul european cu NIO eT5, traversând Ungaria și Austria, călătorind în Germania și Olanda și petrecând câteva ore în Belgia. Detaliile le găsiți în cele șapte episoade dedicate experiențelor cu eT5 și unul despre un scurt test drive cu fratele mai mare, NIO eT7.

Începând din 17 Mai am revenit în Michigan și la volanul veteranei proiectului nostru, TM 3, cu care am parcurs un frumos traseu în zona Marilor Lacuri nord-americane împreună cu doi musafiri din Germania.

Rezultatul călătoriei plus al drumurilor parcurse zilnic de Monica în absența mea sunt:

 • 3916 km cu un consum mediu de 14.8 kWh/100km.

50% din energia încărcată în luna Mai a fost din rețeaua Supercharger în Ohio, Ontario (Canada), Michigan, Indiana și Illinois. Cealaltă jumătate la priza casnică din garaj, plus două încărcări la stații Type 2 pe durata vizitelor la cascada Niagara și grădina Zoologică din Detroit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.