„Tesla Model 3 in persoana”

In mod paradoxal – sau poate nu ? – Model 3 trezeste curiozitatea pasionatilor intr-un numar mai mare decat a reusit indragitul nostru „Ionica”, primul automobil din miniflota dedicata educarii despre electromobilitate prin drive test.

Chiar daca diferite agentii si standarde (EPA, WLTP) clasifica Hyundai Ioniq ca fiind cel mai eficient automobil electric (si ultimul nostru test empiric confirma acest lucru), atractia pentru Tesla este irezistibila.

Nici chiar pretul dublu de achizitie pentru un Model 3 Long Range, tractiune spate (Hyundai beneficiaza de eco tichet), nu intimideaza pasionatii si am primit mai multe solicitari de test drive cu Model 3 decat cu „Ionica”.

Dupa o recenta delegatie la furnizorul nostru de statii de incarcare, firma EVconnect din Arad, am avut placerea sa ma intalnesc cu Tudor si prietenii lui, toti IT-isti entuziasti sustinatori ai electromobilitatii si foarte buni cunoscatori al celor mai mici detalii despre Model 3.

Cand ne-am intalnit, am realizat ca stiau absolut totul despre Model 3, desi nu vazusera vreodata mezina familiei Tesla in „carne si oase” sau „tabla si sticla”. Ce a urmat a fost o incantare, fiindca suntem convinsi ca generatia lor va beneficia de avantajele tractiunii electrice, combinata cu o sursa de curent la bord mult mai eficienta decat actualele acumulatoare sau pile cu hidrogen.

Dar sa-i dam cuvantul lui Tudor sa ne povesteasca experienta cu cuvintele lui, care au generat si titlul acestui articol:

„Fiind pasionat de masini electrice si Tesla in special, singurul contact cu ele a fost prin intermediul internetului.

Odata cu aparitia Modelului 3, cea mai accesibila masina oferita de Tesla, am decis sa o cumpar. Mi-am rezervat un loc si asteptarea a inceput. Conform site-ului, voi primi masina abia in Martie 2020, depinde foarte mult de viteza cu care Tesla produce si livreaza masinile. Avand asa mult timp de asteptat am devorat toate video-urile de pe Youtube si am citit toate articolele care aveau ceva de spus despre aceasta masina.

Eu locuiesc in Arad si prin comunitatea pasionatilor de Tesla din Romania am aflat despre proiectul Electromobilitate. Proiectul e acela de a familiariza Romanii cu masini electrice precum Tesla Model 3 si Hyundai Ioniq. Vazand ca sunt situati in Timisoara i-am contactat pentru o posibila intalnire pentru a vedea in sfarsit in persoana Model 3. Am stiut tot ce era de stiut despre masina, dar nimic nu te pregateste pentru prima intalnire cu ea.

Pozele nu ii fac dreptate.

Masina este infinit mai frumoasa in persoana. Tableta este mult mai mica decat pare in poze, as merge atat de departe cat sa spun ca dimensiunea e perfecta.

si apoi ajungem la condus, acceleratia este incredibila, mai ales in depasiri. Masina raspunde instant la acceleratie si se misca de parca nu ar cantarii de loc, asta inseamna putere electrica instanta. Daca ar fi sa compar sentimentul, in momentul in care Model 3 accelereaza te simti ca intr-un avion gata de decolare.

Pentru mine Model 3 reprezinta clar un moment iPhone, la fel ca telefoanele QWERTY, masinile pe combustibil fosil par invechite si extrem de ineficiente. Pretul este singurul lucru care opreste bulgarele electric sa ia pe sus industria auto, pret care devine din ce in ce mai mic pe zi ce trece.”

Iancu Tudor, Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.