Tesla Model 3 – o cronică cu totul specială alături de T.H.O.R.

 • George (Ineu) își ia rămas bun de la contribuțiile săptămânale pentru proiectul Electromobilitate;
 • Andu (București) vizitează împreună cu Elena și Marius (Câmpina) fabrica Tesla de la Grünheide.

Cu aceste două evenimente, cronica săptămânală pentru echipa Model 3 LR este memorabilă.

George – Ineu

Săptămâna trecută am aniversat participarea lui George la proiect cu cele doua ”electrice” ale familiei. Mai întâi un Renault Megane, apoi un Model 3 LR.

Proaspătul absolvent al stagiului de 12 luni, convenit cu fiecare participant-voluntar la proiect, se desparte astăzi de cronicile săptămânale, nu înainte de a lansa o săgeată la adresa electro-scepticilor.

Se împlinesc un an și aproximativ 9 luni de când transmit datele pentru Megan, deținut anterior, și Tesla M3 LR, deținută în prezent, și cred că pentru cine are ochi să vadă și minte să înțeleagă, am transmis destule date ca să-l ajute să se decidă în a alege, sau nu, un EV.

George – Renault Megane și Tesla Model 3 LR, Ineu

Andu – București

Săptămâna aceasta până marți am avut de făcut un drum București – Pitești dus întors, iar de miercuri am pornit la drum spre Berlin, la Giga Factory Tesla, alături de Marius Toma și soția lui, Elena.

Am încercat să țin evidența încărcărilor pe traseu dar nu am reușit, fiind mult prea multe de făcut în fiecare pauză. Totuși, cu ocazia acestei călătorii, am aflat că pentru un fumător pauzele de încărcare sunt mai lungi, în comparație cu ce eram eu obișnuit. 

Opririle pentru încărcări au fost făcute cât să pierdem cel mai puțin timp pe drum. Nu am vânat stațiile cele mai ieftine, ci cele mai comod amplasate, și am avut un cost de aproximativ 40 lei/100km, adică echivalentul unui consum de 5.5 l motorină/100km.

Consumul mediu săptămânal

George – Ineu

Datele pentru Tesla M3 LR Ineu:

 • 639 km efectuați
 • 11.4 kWh/100km consum mediu

Acum două zile am împlinit in an de când am ridicat Tesla de la dealer, depășind borna de 25.000 km, cuprinzând toate anotimpurile.

Deși iarna nu o mai putem numi iarnă prin zona noastră, după 12 luni am realizat un consum mediu de 12.7 kWh/100km, ceea ce înseamnă că parcurg distanța declarată WLTP cu media consumului anual.

Exceptând 23 kWh încărcați în Șomcuța Mare, la un prieten, am încărcat doar acasă din fotovoltaic

Fără probleme în continuare!

Andu – București

Raportul săptămânii:

 • Distanța parcursă: 4006 km
 • Consum mediu: 18.6 kWh/100 km
 • Cost total: 1592 lei
 • Cost mediu/100 km: 39.74 lei

Răzvan – Franța

In saptamana 22:

 • am mers 499 Km,
 • am încărcat 61 KWh,
 • am consumat 79 KWh,
 • consum mediu de 159 Wh/Km
 • cost 0.

A fost încă o săptămână de muncă fara nimic ieșit din comun.

Monica și Dan – M3 LR rwd, Motor City (Michigan)

După două perioade mai dense din punct de vedere electromobilistic, dedicate turneului european cu NIO eT5 și călătoriei în zona Marilor Lacuri nord-americane cu musafirii din Germania, veterana TM 3 și-a regăsit liniștea pe traseele zilnice și încărcarea acasă.

Drumurile cu nepotul la grădiniță, lecții de înot, vizite la gradina Zoologică și Greenfield Village, parte a complexului Ford din Dearborn (Michigan), și cele pentru cumpărături au acumulat săptămâna trecută 283 km cu un consum mediu de 13.3 kWh/100km.

Încă un electro-detaliu despre gradina zoologică din Detroit… fiindcă pentru numeroase specii sunt prezentate riscurile actuale cauzate de schimbarea mediului, topirea ghețarilor, poluare și distrugerea habitatului natural, fundația care administrează gradina zoologică oferă încărcare gratuită, Type 2, pentru primele patru ore ale vizitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.