Tesla Model 3 SR – consumul navetiștilor în sezonul rece (episodul II)

In primul episod despre colegele și colegii noștri, instalați comod la volanul unei Tesla pentru naveta zilnică, ați făcut cunoștință cu Marius (Câmpina), veteranul proiectului cu cea mai îndelungată experiență alături de Model 3 SR (începând din septembrie 2021). Apoi, cu echipajul Raluca & Cătălin (Craiova), care au luat în primire ”highland-ul” familiei de mai puțin de o lună, dar transmit cele mai mici valori pentru consumul mediu săptămânal.

Navetele zilnice pe cât de diferite, Raluca parcurge un număr dublu de kilometri față de Marius, sunt asemănătoare prin valorile raportate, chiar dacă cele două masini fac parte din generații tehnice diferite.

Cu toate acestea, nu orice navetă cu Model 3 generează automat consumuri mici. Chiar dacă nu se pierde energia acumulată pentru încălzirea acumulatorului și a interiorului la opririle dese de pe traseele scurte în oraș, există cazuri de navetă cu trasee mai dificile, ce includ diferențe de nivel mai mari și condiții meteo mai aspre. Acesta a fost cazul navetelor paralele parcurse de Radu, între Crivina (PH) și București, și Ciprian, între Gura Humorului și Suceava, ambii cu Renault Zoe.

Un alt posibil caz de utilizare este cel descris de Alex D. care parcurge de opt ani traseul de la Săbăreni la București și ne scrie:

Parcurg aproximativ 44 km în total (dus-întors). Dacă acum opt ani făceam 35 minute, acum uneori fac și 1h 30m în medie… e din ce în ce mai aglomerat, multă lume s-a mutat în afara Bucureștiului.

Scriam zilele trecute că am avut consum de 20 kWh/100km doar datorită aglomerației și frigului. O cantitate considerabilă de energie este consumată pentru precondiționare. Mi-a consumat 6% SoC – pentru a pleca la drum cu bateria încălzită la 12grade C.

În plus, când este gheață pe mașină, ajută mult precondiționarea, în lipsa unui parbriz degivrat.

Alex D. – Tesla Model 3 SR

Bilanțul unui astfel de traseu, fragmentat de aglomerație, indică o viteză mică de deplasare, rezultat al accelerațiilor urmate de frânări, pe parcursul cărora Tesla recuperează o parte din energie.

”Țurțurii” sezonului rece, cu vârfuri peste 20 kWh/100km, sunt vizibili în graficul consumului mediu săptămânal din primul sezon rece (2022-2023).

Comparativ cu colegii din echipa Model 3 SR, Alex are un consum mai ridicat pentru naveta de la Săbăreni la București, chiar dacă la drum lung și așezat nu sunt diferențe semnificative între valorile raportate. Este foarte posibil ca încărcarea cu energie electrică produsă de panourile fotovoltaice instalate acasă să aibă un efect încurajator pentru un condus mai dinamic, costul nefiind perceptibil imediat la următoarea încărcare, așa cum se întâmplă când faci plinul cu carburant sau încarci la o stație publică.

In timp ce Raluca se obișnuiește cu noua mașină pe naveta Craiova – Balș, cei trei colegi de echipă s-au grupat într-un domeniu al valorilor de consum foarte strâmt: 16.2 – 16.9 kWh/100km pentru săptămâna trecută.

Pe lângă informațiile transmise de Marius și Cătălin, cei doi Alex din București ne transmit:

Alex G. – București

Săptămâna trecută am avut drumurile obișnuite în București și Ilfov, plus un drum la bunici de circa 200 km. Odată cu temperatura mai scăzută, consumul mediu a crescut și mai mult.

Perioada : 13 – 20 Noiembrie

  • Km parcurși : 557 km
  • Consum mediu : 16.6 kWh/100km
  • Consum total : 92 kWh
  • Încărcare : 105 kWh

Alex D. – București

Tesla Model 3 SR+ 55kWh are următoarele date în săptămâna 20-26 Noiembrie (doar naveta Săbăreni-București):

  • Distanța parcursă – 276 km

  • Consum energie – 46.6 kWh

  • Consum mediu – 16.9 kWh/100km

  • Încărcări – doar acasă 42.2 kWh cu un cost total de 28.2 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.