Tesla realizează un nou record de livrări globale

In ultima zi a lunii septembrie, despre care vom vorbi mult în următoarea perioadă, fiindcă reprezintă o bornă semnificativă în istoria modernă a electromobilitătii, echipa de analiști de la EVsales a finalizat compilarea datelor globale de înmatriculări din luna august.

Pentru toți cârcotașii, care așteaptă ca moda electricelor să treacă, sau „bula voastră electromobilistică” să se spargă, am vești proaste de la început.

Tesla a realizat un nou record de livrări și a tras toata industria după ea.

Cu toate întreruperile cauzate de pandemie în 2020, după primele opt luni ale anului, înmatriculările de mașini electrice și hibrizi plug-in sunt cu 1% mai mare decât în aceeași perioadă din 2019, atingând un total de 1,438 milioane, în timp ce piața auto înregistrează o scădere de 10%.

Aceste tendințe contrare – electrice în creștere, termice în scădere – au determinat ca rata de adoptare a vehiculelor electrice la nivel global să treacă pentru prima oară de 3%.
 

Tesla Model 3 conduce inmatricularile globale cu 196.106 in primele opt luni din 2020

Am păstrat în top 15 global înmatriculările din iulie, pentru o explicație a dominației Tesla. Cu doar două fabrici de asamblare la Fremont și Shanghai, firma californiană a produs in august de trei ori mai multe Model 3, decât orice alt model asamblat de competitori, în paralel cu 8000 de Model Y (ajuns pe locul șase global după doar cinci luni de livrări limitate la SUA și Canada) și 3554 de Model S și X.

De altfel Tesla, GAC, Wuling și NIO sunt singurele mărci care au crescut livrările în august față de luna precedentă. Hyundai Kona, cu ajutorul productiei combinate din Coreea și Cehia a urcat pentru prima oară pe podiumul global, depășind veteranul Nissan Leaf.

O privire la ultimele patru luni din 2020

Totalul de automobile Tesla înmatriculate în primele opt luni din 2020 (253.435) este de 2.84 ori mai mare decât cele electrice și hibride ale grupului VW (89.145).

Daca însă piața norvegiană este un bun barometru pentru evoluția viitoare, așa cum a fost întotdeauna, imperiul VW a pornit la contraatac cu ID 3, plasat din prima luna de livrări în fruntea înmatriculărilor norvegiene din luna septembrie, înaintea lui Model 3. Pe poziția a treia un alt nou venit (din China) Polestar 2.

Dacă luna august a fost surprinzător de bună, atunci septembrie va intra in cartea recordurilor, prin efectul combinat al livrărilor masive de ID 3 in Europa, hei-rupul global Tesla la final de trimestru III, recepția foarte bună pentru Polestar 2, pe toate piețele unde a fost disponibil, si începerea exporturilor tot mai numeroase din China pentru Europa.

Suntem martori la o transformare epocală, ce se petrece într-o conjunctură economică nesigură, dar care a reorientat preferințele publicului pe plan global, nu doar în țările cu subvenții majorate temporar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.